Mascarpone tijdens je zwangerschap

Met kazen is het altijd opletten als je zwanger bent. Ook met mascarpone. Als deze gemaakt is van gepasteuriseerde melk kan je deze gewoon eten. Dit moet je echter wel altijd even checken tijdens je zwangerschap. Staat er ‘rauwe melk’ of ‘au lait cru’ op de verpakking dan laat je de mascarpone staan.

Mascarpone tijdens de zwangerschap

 

Mag je mascarpone als je zwanger bent?

Mascarpone wordt gemaakt van lichte room waar wijnsteenzuur aan toegevoegd wordt. Zolang de mascarpone wordt gemaakt van verhitte of gepasteuriseerde melk dan worden alle bacteriën gedood en is het volledig veilig om dit te eten als je zwanger bent.

 

Mascarpone in het buitenland

In Nederland wordt mascarpone vaak gemaakt van gepasteuriseerde melk. Zeker wanneer je het koopt in de supermarkt. In het restaurant is het verstandig om dit altijd even na te vragen. In het buitenland is dit sowieso belangrijk. Daar werken ze minder vaak met gepasteuriseerde melk. Extra oppassen dus wanneer je deze Italiaanse kaas eet in het prachtige Italië.

 

Hoe zit het met mascarpone in tiramisu?

In veel taarten en toetjes zit mascarpone. De meest bekende is waarschijnlijk tiramisu. Dit lekkere Italiaanse toetje wordt gemaakt met mascarpone en dit is vaak veilig. Tiramisu is echter niet alleen een risico vanwege mascarpone. Ook zitten er vaak rauwe eieren en alcohol in tiramisu. Oppassen dus als je zwanger bent. Gelukkig zijn er ook non-alcoholische versies van tiramisu maar dan nog is het oppassen voor de rauwe eieren. Koop je tiramisu in de supermarkt? Dan is dit vaak veilig maar huisgemaakt in een idyllisch restaurantje in Italië is misschien heerlijk maar beter om te laten staan gedurende je zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief