5 herfstgroenten voor een gezonde zwangerschap

Eet deze herfstgroenten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je tijdens de zwangerschap nodig hebt.

Herfstgroente
 
Het herfstseizoen staat voor de deur en er is veel voedsel om enthousiast van te worden – en we hebben het niet alleen over pompoenen. Herfst wordt geleverd met een overvloed aan groenten die tegelijkertijd heerlijk, verzadigend en voedzaam zijn. Dus als je dit seizoen toevallig zwanger bent, probeer dan die essentiële voedingsstoffen voor de zwangerschap, zoals foliumzuur, ijzer, calcium en vezels, binnen te krijgen door gebruik te maken van de groenten die in het seizoen zijn. Het vasthouden aan seizoensproducten is ook een milieuvriendelijke manier van leven: je verkleint jouw ecologische voetafdruk, beperkt de blootstelling aan pesticiden en profiteert optimaal van voedzamer voedsel.

Hier zijn 5 herfstgroenten om toe te voegen aan je zwangerschapsdieet, plus een paar recepten om je geïnspireerd (en hongerig) te krijgen.

 

1. Pompoenspaghetti

Deze koolhydraatarme pastavervanger is een uitstekende manier om zowel aan jouw voedingsvezels als aan calcium te komen. Door deze pompoen voor pasta te gebruiken, voel je je energieker en geef jezelf een ​​boost. De meeste supermarkten hebben in september pompoenspaghetti in het assortiment. Je zou ze kunnen roosteren, de binnenkant eruit kunnen snijden en er gewoon pastasaus, knoflook en verse Parmezaanse kaas overheen kunnen gooien.

 

2. Bieten

Tussen september en december zie je bieten de menu’s overnemen. Dat komt omdat ze in de herfst op hun best zijn. Of ze nu rood, goud, wit of veelkleurig zijn, bieten zijn een goede bron van ijzer en vitamine C. Ze bevatten ook nitraten, die de bloedstroom helpen en de bloeddruk verlagen – een enorme bonus als je vatbaar bent voor hypertensie tijdens de zwangerschap.

 

3. Spruitjes

Deze lekkere groente is gemakkelijk in jouw dieet op te nemen. Om nog maar te zwijgen, ze bevatten weinig calorieën. Ze zitten vol vezels en bevatten vitamine C, ijzer en vitamine B6. Het combineren van spruitjes met proteïne zorgt voor een smakelijke, uitgebalanceerde, gezonde maaltijd.

 

4. Pompoen

Je Halloween-pompoen kan gemakkelijk veranderen in een maaltijd. De pompoen maakt deel uit van een grote pompoenfamilie en is een goede bron van vitamine C, ijzer en vezels, en de zaden zijn een goede bron van alfa-linoleenzuur (omega-3!), Dat de laatste jaren een voedingsaanbeveling is geworden voor zwangerschap. Met het onvermijdelijke koude weer in aantocht, probeer een pompoensoep voor een stevige manier om op te warmen.

 

5. Zoete aardappelen

Dit knolgewas is het populairst in de herfst omdat het het hoogseizoen is. Zoete aardappelen zijn een goede bron van vitamine C en vitamine B6. Wat meer is, als je de huid behoudt, pak je ook vezels in. Of je nu besluit om het te bakken, zoete aardappelfrietjes te maken of het voor een bijgerecht te pureren – het is een heerlijk herfstgerechtje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief