Kan ik jalapenos eten tijdens de zwangerschap?

De jalapeno is een pepervariant die bekend is om hun zeer pittige smaak en sterke maar aangename aroma. Jalapenos zijn tegenwoordig een zeer populair ingrediënt in een aantal gerechten. Kunnen jalapenos kwaad tijdens de zwangerschap?

jalapenos
 

Jalapenos tijdens de zwangerschap

Gezien de sterke smaak en het kruidenniveau, zouden velen zich echter afvragen of jalapenos veilig kan worden geconsumeerd tijdens de zwangerschap. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het eten van jalapenos gedurende deze tijd.

 

Verhoogt de immuniteit

Jalapenos zijn zeer rijke bronnen van flavonoïden, en ook vitamine A en C. Daarom zal matige consumptie van jalapenos helpen bij het versterken van jouw gezondheid, wat buitengewoon belangrijk is tijdens de zwangerschap, ook wanneer jouw gezondheid al is aangetast. De aanwezigheid van flavonoïden zorgt er ook voor dat je bloeddruk onder controle blijft. Dit is een uiterst belangrijk voordeel van jalapenos, omdat schommelingen in de bloeddruk kunnen leiden tot rampzalige gevolgen tijdens de zwangerschap.

 

Beheerst het gewicht

Zwangerschap is een tijd waarin je veel hunkering naar voedsel zult ervaren, en dat is iets dat je in een zeer reëel gevaar brengt om overgewicht te krijgen. Hoewel het prima is, en zelfs wordt aanbevolen, dat je tijdens de zwangerschap wat aankomt, is het het beste om niet te veel aan te komen. Jalapenos zijn, net als de meeste groenten van de peperfamilie, geweldig als het gaat om gewichtsbeheersing. Jalapenos zijn een zeer rijke bron van een stof genaamd capsaïcine, die je helpt de extra kilo’s kwijt te raken die je tijdens de zwangerschap zult krijgen door al het toegeven aan allerlei soorten voedsel. Bovendien zorgt het toevoegen van wat jalapenos aan jouw wekelijkse dieet ervoor dat je een optie hebt met weinig eiwitten, koolhydraten, calorieën en vet, en veel gezonde vitamines.

 

Eet jalapenos met mate

Enige voorzichtigheid is echter geboden bij het eten van jalapenos tijdens de zwangerschap. Allereerst is het belangrijk om in gedachten te houden dat ze een vrij sterke smaak hebben en vrij hoog op temperatuur zijn. Daarom is het geen goed idee om ze allemaal tegelijk op te eten als je dat nog niet helemaal gewend bent. ze. Dit geldt ook bij andere pepers zoals de Spaanse peper. Introduceer ze beetje bij beetje bij jouw smaakpapillen; het beste is om een ​​sprenkel over je pizza of pasta te eten en langzaam te wennen. Zorg er ook voor dat je niet te veel in één keer binnenkrijgt, aangezien dit kan leiden tot behoorlijk ernstige brandend maagzuur. Bovendien kan het verzwakte spijsverteringssysteem grote hoeveelheden vurig spul niet goed verwerken.

 

Conclusie

Jalapeno’s zijn, net als alle pepers, goed voor het hart, de maag en jouw algemene gezondheid. De dingen zijn echter een beetje anders tijdens de zwangerschap, en je moet voorzichtig zijn met voedsel dat je nog nooit in je leven hebt geprobeerd. Jalapenos vormen geen uitzondering op deze regel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief