Kaasfondue als je zwanger bent? Jazeker!

Zwanger? Ga gezellig een avondje kaasfondue’en met vrienden. Kies wel voor de alcoholvrije versie van kaasfondue, maar dat spreekt voor zich lijkt mij. Alle kaas in kaasfondue is veilig want de kaas wordt immers verhit. Meestal gebruiken we harde kazen bij een kaasfondue maar door de verhitting worden sowieso alle bacteriën gedood in de kaasfondue.

Kaasfondue als je zwanger bent

 

Kaasfondue tijdens je zwangerschap

Er zijn risico bij het eten van kazen gemaakt van rauwe melk. Echter is gepasteuriseerde melk, wat wel veilig is, niet meer dan melk die verhit is. Wanneer je kaas verhit om te kaasfondue’en dan heb je hetzelfde effect. Je dood de bacteriën die schadelijk zijn tijdens je zwangerschap. Dus ja kaasfondue is geen probleem als je zwanger bent. Echter let op dat je kaasfondue die bereidt is met alcohol vermijd.

 

Kaasfondue gemaakt met alcohol laat je staan

Er zijn meerdere manieren om een kaasfondue te bereiden. Gelukkig maar want de kaasfondue gemaakt met alcohol mag je niet als je zwanger bent. Ondanks dat een deel van de alcohol verdampt blijft het nog steeds schadelijk voor je zwangerschap. Je mag namelijk geen druppel alcohol als je zwanger bent.

 

Hoe maak je kaasfondue als je zwanger bent?

Alcoholvrije kaasfondue kan je in de supermarkt kopen, al is dat vaak wat lastiger te vinden. Wanneer je zelf de kaasfondue maakt zonder alcohol kan je de alcohol vervangen door iets anders. Denk bijvoorbeeld aan appelsap. Er zijn ook veel alcoholvrije kaasfondue recepten te vinden op het internet.

 

Gevolgen van kaasfondue met alcohol als je zwanger bent

Zorg ervoor dat je er zeker van bent dat je de alcoholvrije kaasfondue te pakken hebt als je gaat kaasfondue’en terwijl je zwanger bent. Je zwangerschap kan namelijk dramatisch beïnvloed worden als je alcohol binnenkrijgt gedurende te zwangerschap.

Alcohol gedurende je zwangerschap kan lijden tot gezichts- en hersenafwijkingen, een te laag geboortegewicht en zelfs miskramen. Lijkt me een vrije duidelijke aanwijzing dat kaasfondue met alcohol gedurende je zwangerschap uitgesloten is.

Eet je kaasfondue in een restraurant gedurende je zwangerschap? Vraag het dan voor de zeker even na. Een kaasfondue zonder alcohol hebben ze zo gemaakt en is vaak gewoon beschikbaar in het restaurant.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief