Kamille thee drinken is gezond als je zwanger bent

Thee is een lastige tijdens de zwangerschap. De ene thee mag je wel, de ander mag je niet. Een van de thee├źn die je wel mag drinken als je zwanger bent is kamille thee. En kamille thee is niet alleen toegestaan, het kan ook nog eens helpen bij veel verschillende zwangerschapskwaaltjes.

Mag ik kamille thee drinken als ik zwanger ben
 

Kamille thee als middel voor zwangerschapskwaaltjes

Kamille wordt vaak gebruikt als een kruidenthee die kan helpen bij kwaaltjes gedurende de zwangerschap. Kamille thee heeft een kalmerend effect op de maag en de darmen. Handig bij sommige zwangerschapskwaaltjes. Daarnaast heeft kamille ook een ontstekingsremmende werking.

 

Bij welke kwaaltjes tijdens je zwangerschap kan je kamille thee gebruiken

De helende werking van kamille helpt precies waar het nodig is als je zwanger bent. En dat alles zonder bijwerkingen en risico’s voor jouw zwangerschap. Bij onderstaande zwangerschapskwaaltjes kan kamille thee je verlichting bieden.

 

Aambeien

Aambeien zijn een veelvoorkomende zwangerschapskwaal. Kamille thee kan je hierbij helpen. Alleen niet zoals je misschien had verwacht. Je drinkt de kamille thee niet maar je legt het gebruikte zakje kamille thee tegen je aambeien aan.

 

Blaasontsteking

Drink een liter kamille thee per dag als je last hebt van een blaasontsteking. Het kalmerende en ontstekingsremmende effect van kamille thee helpt je om blaasontsteking te bestrijden.

 

Brandend maagzuur

Tijdens een zwangerschap komt brandend maagzuur regelmatig voor. Het is een vervelende bijkomstigheid van je zwangerschap maar met kamille thee kan je je het maagzuur verzachten.

 

Slaapproblemen

Kan je wat lastiger slapen nu je zwanger bent? Er gebeurt ook best veel tijdens je zwangerschap dus dit kan gebeuren. Aangezien kamille thee rustgevend is kan een kopje kamille thee je helpen om beter te slapen gedurende je zwangerschap.

 

Stress en spanningen

Een zwangerschap kan een stressvolle periode zijn in jouw leven. Er komt ineens heel veel informatie en verantwoordelijkheid jouw kant op. Er moet nog zoveel geregeld worden voordat jouw baby geboren wordt. En kan je het wel aan? Ben je wel een goede moeder? Allemaal veel voorkomende zorgen. Het kalmerende en rustgevende effect van kamille thee helpt je kalmeren. Het houdt je angsten, emoties, stress en spanningen meer onder controle.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief