Kan ik kersen eten tijdens de zwangerschap?

Kersen zijn roodgekleurd sappig fruit dat voor velen van ons gewoon onweerstaanbaar is. Ze zitten boordevol voeding en zijn ideaal voor zwangere vrouwen. Regelmatig een handvol kersen eten, brengt een breed scala aan essentiële gezondheidsvoordelen met zich mee die een gezonde zwangerschap garanderen. Voordat je echter voedsel in jouw zwangerschapsdieet opneemt, is het belangrijk om meer te weten te komen over de veiligheid ervan. In dit artikel gaan we in op de gezondheidsvoordelen en risico’s die samenhangen met het gebruik ervan tijdens de zwangerschap.

kersen
 

Hoe veilig is het om kersen te eten tijdens de zwangerschap?

Kersen zijn gezond en veilig voor aanstaande moeders. Het hoge voedingsprofiel van de vrucht zorgt voor de nodige voeding voor het lichaam. Er moet alleen op worden gelet dat je de pitten niet eet, omdat dit gevaarlijk is voor zowel de moeder als de baby.

Gedroogde kersen bevatten sulfieten die worden toegevoegd om ze langer te bewaren. Als je er niet allergisch voor bent, kunt je het eten. Zorg ervoor dat je het etiket controleert voordat je ze consumeert. Omdat kersen zoet zijn, moet je ze met mate eten.

 

Voedingswaarden in kersen

Kersen bevatten veel vitamine C en verschillende essentiële voedingsstoffen die het een gezonde opname in uw zwangerschapsdieet maken. Een kopje kersen bevat:

  • Calorieën – 95 calorieën
  • Eiwit – 1,8 gram
  • Koolhydraten – 23 gram
  • Vezels – 2,5 gram
  • Vitamine C – 17% van de dagelijkse waarde
  • Mangaan – 4,8% van de dagelijkse waarde
  • Kalium – 9% van de dagelijkse waarde
  • Koper – 4,5% van de dagelijkse waarde

 

Voedingsvoordelen van kersen tijdens de zwangerschap

Van kersen is bekend dat ze grote hoeveelheden essentiële mineralen, vezels, vitamines, gezonde koolhydraten en eiwitten bevatten. Hieronder hebben we enkele belangrijke gezondheidsvoordelen genoemd van het eten van kersen tijdens de zwangerschap.

  • Regelt de bloeddruk: vanwege de aanwezigheid van kalium in deze vrucht, wordt gezien dat het de bloeddruk in het lichaam regelt
  • Ideaal om verkoudheid te verslaan: kersen zijn geweldig slijmoplossend middel om verlichting te bieden bij hoestgerelateerde problemen
  • Verminder spierpijn: kersen hebben ontstekingsremmende eigenschappen die een enorme verlichting bieden aan vrouwen die last hebben van spierpijn en problemen. Dit maakt het een heerlijke vrucht tijdens de zwangerschap
  • Zorg voor een goede nachtrust: Kersen bevatten een waardevol hormoon, melatonine genaamd, dat geweldig is om slaap op te wekken bij een persoon
  • Behandelt constipatie: Constipatie is een van de ongemakkelijke tekenen waarmee een zwangere vrouw tijdens haar zwangerschap wordt geconfronteerd. Kersen zijn rijk aan vezels, waardoor het een effectief laxeermiddel is om constipatie te voorkomen. Het helpt bij het normaliseren van de stoelgang in het lichaam en helpt je bij het verminderen van constipatie
  • Verbetert de immuniteit: een ander belangrijk voordeel van kersen is dat ze uw immuniteitssysteem een ​​boost geven. Dit komt door het hoge gehalte aan krachtige antioxidanten zoals “Vitamine C” en “Vitamine A”. Kersen zitten boordevol vitamine C die een ongelooflijke boost geeft aan het immuniteitsniveau door ziekten op afstand te houden
  • Caloriearm voedsel: Kersen zijn gezond om te consumeren omdat ze weinig calorieën bevatten. Het eten ervan kan ook de mogelijkheid van zwangerschapsdiabetes bij zwangere vrouwen voorkomen
  • Geeft je energie: tijdens de zwangerschap voelen veel vrouwen zich moe. Kersen zijn een energiebooster die jouw energieniveau verhoogt en u verlicht van vermoeidheid
  • Vermindert ontstekingen: Anthocyanine is een krachtige antioxidant in kersen die ontstekingen, zwellingen en gewrichtspijn vermindert die gepaard gaan met zwangerschap
  • Bevordert een gezonde hersenfunctie bij de foetus: de aanwezigheid van anthocyaan in kersen beschermt de natuurlijke hersencellen en stimuleert de gezondheid van de hersenen van de baby in de baarmoeder
  • Voorkomt bloedarmoede: kersen pakken ijzertekorten en bloedgerelateerde problemen in het lichaam aan. Het bevat goede hoeveelheden ijzer die voorkomen dat je bloedarmoede krijgt

 

Voorzorgsmaatregelen bij het eten van kersen tijdens de zwangerschap

  • Gooi de pitten, bladeren en schors van de vrucht weg, aangezien deze een giftige chemische stof bevatten die “blauwzuur” wordt genoemd. Eet alleen kersen zonder pit
  • Was kersen altijd grondig in stromend water voordat je ze consumeert. Dit houdt je vrij van bacteriële infecties
  • Eet geen kersen als je daarvoor allergisch bent
  • Zorg er ook voor dat je ze met mate eet
  • Gebruik het niet in grotere hoeveelheden, omdat het een opgeblazen gevoel kan veroorzaken
  • Zorg ervoor dat je jouw arts raadpleegt voordat je deze vrucht aan jouw dagelijkse voeding toevoegt

 

Conclusie

Kersen zijn een fantastische aanvulling op het dieet van elke aanstaande moeder. Dit vitamine C-rijke voedsel wordt waargenomen om de immuniteit van mensen te versterken. Het is volkomen veilig om kersen te eten tijdens de zwangerschap, op voorwaarde dat je de pitjes verwijdert en ze niet doorslikt. Matiging moet echter in acht worden genomen op het moment dat deze vrucht wordt geconsumeerd. Voor een veiligere kant is het vereist dat je ook jouw arts vraagt ​​naar de veiligheid van het eten van kersen voordat u ze opneemt in het zwangerschapsdieet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief