Hoeveel kruidnoten mag ik nu ik zwanger ben

Nu de feestdagen er weer aankomen zie je alweer kruidnoten in de supermarkt liggen. Heerlijk natuurlijk maar tijdens de zwangerschap moet je op de hoeveelheid letten. Er zit namelijk kaneel en coumarine in. Onlangs publiceerde wij een artikel over pepernoten tijdens de zwangerschap. Hier staat vrijwel alles in maar het aantal kruidnoten dat je mag eten gedurende de zwangerschap is wel anders.

Kruidnoten tijdens zwangerschap

 

Kruidnoten tijdens de zwangerschap

Kaneel mag je wel eten tijdens de zwangerschap maar met mate. De reden is dat er coumarine in zit en er zijn aanwijzingen dat dit schadelijk is voor jouw ongeboren baby. In verschillende producten zit kaneel zoals appeltaart, ontbijtkoek en dus ook kruidnoten. Hieronder tref je aan hoeveel kruidnoten je mag eten tijdens de zwangerschap. Let hierbij wel op dat dit aantal naar beneden gaat wanneer je andere producten met kaneel eet gedurende de dag.

 

Maximaal 120 kruidnoten per dag gedurende je zwangerschap

Aangezien kruidnoten minder wegen dan pepernoten mag je meer kruidnoten eten per dag tijdens de zwangerschap. Het gaat hierbij om de hoeveelheid coumarine die je binnenkrijgt en die maximale hoeveelheid is weer afhankelijk van jouw gewicht. Weeg je 60 kilo dan mag je maximaal 120 kruidnoten eten. Weeg je 70 kilo dan gaat het om maximaal 140 kruidnoten per dag.

 

Chocolade kruidnoten tijdens de zwangerschap

Om het simpel te houden heb ik het niet gehad over het gewicht van het aantal kruidnoten dat je mag eten. We hebben immers ook nog chocolade kruidnoten. Ik denk overigens dat deze bij bijna iedereen tegenwoordig favoriet zijn. En dan heb je nog de karamel zeezout kruidnoten die ik van de week zag liggen… ik krijg meteen trek :). Maar goed daar gaat het nu niet om. Chocolade kruidnoten dus. Deze wegen weer zwaarder door het lage chocolade. Daarom mag je er meer gram van eten maar het aantal kruidnoten blijft uiteraard gelijk. Het gaat immers om de coumarine en die zit alleen in de kruidnoot zelf. Dus ook hier 120 chocolade kruidnoten wanneer je 60 kilo weegt bijvoorbeeld. Wat ik nog wel wil aantekenen is dat dit de slechtste keuze is. Chocolade bevat namelijk cacao en dus cafeïne. En dit is ook weer een risico wanneer je er teveel van binnenkrijgt tijdens de zwangerschap. Maar goed, chocolade kruidnoten zijn natuurlijk wel ontzettend lekker. Probeer het wat te matigen tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief