Manchego, een geweldige kaas om te eten als je zwanger bent

Drie van mijn favoriete zijn manchego, wijn en gezouten ham. Dus toen ik zwanger werd en me zorgen begon te maken over van alles, stond manchego bovenaan mijn lijstje om te controleren. En kaas is nogal complex met rauwe melk en gepasteuriseerde melk, harde en zachte kazen.

Manchego
Omdat ik al mijn dieet van gezouten ham en wijn uitsloot, rekende ik in ieder geval met mijn geliefde Manchego-kaas om me beter te laten voelen tijdens de humeurige zwangerschapsmaanden.

 

Manchego kan je veilig eten als je zwanger bent

Dus ik begon meer over het onderwerp te lezen – betrouwbare bronnen, niet de gebruikelijke onzin op internet – en vroeg het aan verschillende gezondheidsspecialisten. En weet je wat? Tot mijn opluchting waren ze het er allemaal over eens: Manchego is niet alleen veilig om te eten, maar ook zeer aan te bevelen voor zwangere vrouwen. Hoera!

 

Voedingswaarden manchego

Manchego is rijk aan eiwitten en calcium, en bevat ook vitamine A, D en E, allemaal uitstekende voedingsstoffen voor zowel moeder als baby.

Omdat het een harde kaas is, die een lang rijpingsproces heeft doorstaan, is de kans op het hebben van gevaarlijke bacteriƫn, zoals listeria, bijna nihil. Het Voedingscentrum beschouwt harde kazen over het algemeen als veilig om te eten voor zwangere vrouwen.

Als je deze kleine mogelijkheid echter wilt elimineren, pak dan Manchego-kazen gemaakt met gepasteuriseerde melk. Vraag jouw vaste kaasboer en/of kijk bij twijfel naar het kaasetiket. Manchego-kazen gemaakt met gepasteuriseerde melk zijn 100% veilig en een uitstekende bron voor zowel voedingsstoffen als eetplezier.

 

Wat is lekker met mancheo?

Manchego & druiven, manchego met honing, manchego & dadels, manchego met peren, manchego & vijgen en nog veel meer is er mogelijk. Het is echt genieten tijdens de zwangerschap als je de juiste recepten weet te maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief