Lekker cheesecake! Maar mag je dat wel tijdens de zwangerschap

Een van de lekkerste stukjes taart als je het mij vraagt, cheesecake! Maar mag je van deze heerlijkheid genieten als je zwanger bent? Cheesecake kan zomaar je craving zijn tijdens je zwangerschap. En in de meeste gevallen mag je hem gewoon eten. Jeej! 

Mag je cheesecake eten als je zwanger bent

 

Cheesecake uit de supermarkt kan je tijdens de zwangerschap veilig eten

Cheesecake die je koopt in de supermarkt, kant-en-klaar verpakt is veilig om te eten als je zwanger bent. Deze worden namelijk bereidt op een manier waardoor er geen bacteriën in aanwezig zijn die schadelijk zijn voor jouw ongeboren baby.

 

De bereidingswijzen waarbij je moet oppassen met cheesecake

Cheesecake kan je op verschillende manieren maken. Het gevaar bij cheesecake zit hem vooral in het gebruik van rauwe eieren en ongepasteuriseerde producten. Deze kunnen namelijk kwaad als je zwanger bent. Een cheesecake gemaakt van rauwe eieren die opgestijfd is in de koelkast is een onverstandige keuze voor zwangere vrouwen. Vraag daarom altijd hoe de cheesecake gemaakt is als je zwanger bent. Thuis, bij een vriendin of in een restaurant wanneer je desert besteld of gewoon als je een taartje gaat eten met een vriendin.

 

Hoe is de cheesecake wel veilig tijdens een zwangerschap?

Cheesecake hoef je gelukkig niet altijd te maken van rauwe eieren. Je kan ook gepasteuriseerde monchou of roomkaas gebruiken. Deze cheesecake kan je wel rustig eten tijdens je zwangerschap. Maar de cheesecake gemaakt met eieren hoeft ook geen probleem te zijn. Het enige wat je moet doen is hem verwarmen in de oven. Dat maakt de cheesecake zwangerproof. De gemene bacteriën die schadelijk zijn voor je ongeboren baby overleven deze langdurigde verhitting niet.

 

Waarom verhitting helpt bij het maken van een cheesecake

De listeria bacterie is de mogelijke boosdoener voor zwangere vrouwen. Deze komt voor in ongepasteuriseerde melk en rauwe producten zoals eieren en kazen gemaakt van rauwe melk. Door de melk te verhitten op 70 graden worden deze melkproducten gepasteuriseerd. Dit vind je vaak ook terug op de verpakking van deze producten. Ook de oven verhit op een manier dat de listeria bacterie overlijd. Houdt hier dus rekening mee als je cheesecake gaat maken of eten.

 

Zocht je ook op ‘cheesecake zwanger’

Veel zwangere vrouwen zoeken op Google naar ‘cheesecake zwanger’. De reden? Cheesecake is heerlijk en de meeste vrouwen willen graag ook een stukje cheesecake eten als ze zwanger zijn. Echter alleen als het niet ten kosten gaat van een gezonde baby. Gelukkig kan je, als je de juiste producten gebruikt, gerust een stukje cheesecake eten als je zwanger bent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief