Mag ik Mexicaans eten tijdens de zwangerschap?

Mexicaans eten is heerlijk. Maar mag je van Mexicaans eten genieten als je zwanger bent? Burrito’s, taco’s, nacho’s met guacamole. Genieten gewoon en vergeet ook die lekkere quesadillas niet. Maar zijn dit verstandige gerechten en hapjes tijdens de zwangerschap?

Burritos
 

Is het raadzaam om Mexicaans te eten tijdens de zwangerschap?

Bent je of ken je iemand die in verwachting is van een baby? Als dit het geval is, moet je gedurende deze tijd heel voorzichtig zijn met wat je doet en eet. Zwangerschap moet met de grootste zorg worden behandeld, want wat je ook doet of eet, heeft een direct effect op jouw baby.

Veel vrouwen ondergaan ernstige complicaties vanwege hun onwetendheid. Elke vrouw moet zich bewust zijn van de soorten voedsel die ze tijdens hun zwangerschap kunnen consumeren. Toegeven aan de hunkering zonder na te denken over de gevolgen, zal niet goed zijn voor jou en je baby.

Sommige voedingsmiddelen die je normaal kunt eten, worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Mexicaans eten kan je in veel gevallen gewoon eten, sommige dingen moet je wel in de gaten houden. Enkele van de bekende gevolgen van het eten van Mexicaans eten worden hieronder gegeven.

 

Pittig Mexicaans eten tijdens de zwangerschap

Mexicaans eten dat erg pittig is, kan zorgen voor ongemakken die tijdens de zwangerschap sowieso vaker opspelen. Als je pittig eet terwijl je zwanger bent, kun je je misselijk voelen. Soms veroorzaakt het ook problemen zoals brandend maagzuur. Maar pittig eten als je zwanger bent zorgt alleen voor ongemakken en zijn geen gevaar voor de baby die in jouw buik groeit.

 

Nacho’s met guacamole

Avocado’s zijn supergezond en al helemaal tijdens de zwangerschap. Guacamole bestaat grotendeels uit avocado’s dus dat is een feestje voor zowel jou als de baby die in jouw buik groeit. Nacho’s zijn misschien niet de meest gezonde keuze maar je combineert ze met een guacamole wel met goede gezonde groentes zoals avocado’s, rode uien, knoflook, limoen en tomaten. En dat is dan wel weer goed voor jullie beide.

 

Burrito’s tijdens de zwangerschap

Je kan burrito’s op veel verschillende manieren klaarmaken. Sommige maken ze met kip, andere met gehakt en ook de groente en sauzen verschillen met regelmaat. Het is wat dat betreft vrij simpel. Zorg dat het vlees goed doorbakken is, de groente gewassen en lekker vers en houdt je verder aan de reguliere regels van wat je wel en niet mag eten. Genieten maar.

 

Taco’s tijdens de zwangerschap

Voor taco’s geldt eigenlijk hetzelfde als burrito’s. Zorg voor vlees dat gaar is, verse en schone groentes en matig de hoeveelheid saus die je gebruikt. Wat betreft kaas kies je uiteraard voor een gepasteuriseerde versie. Als je je hier aan houdt en de altijd geldende adviezen rondom de zwangerschap dan kan je gewoon smullen van taco’s.

 

Fajita’s tijdens de zwangerschap

Een andere zaligheid uit de Mexicaans keuken zijn fajita’s. De belangrijkste ingrediënten zijn gehakt, uien en Jalapeño’s. En dit wordt vaak gecombineerd met guacamole, salsa en kaas. Allemaal helemaal prima natuurlijk voor wat betreft de zwangerschap. Ook de sla, tomaat en Mexicaanse tortilla die er vaak bijzitten zijn ook prima om te eten nu je zwanger bent. Je zorgt er natuurlijk voor dat de groentes gewassen zijn en het gerecht helemaal gaar is.

 

Queso Fresco liever niet tijdens de zwangerschap

Artsen adviseren zwangere vrouwen altijd om gepasteuriseerde voedingsproducten te consumeren om het risico op listeriose te voorkomen. Dit is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Listeria die in ongepasteuriseerd voedsel zit. De zachte kaas genaamd “Queso Fresco” is een van de beste voorbeelden die van ongepasteuriseerde melk gemaakt kan zijn. Wanneer een zwangere vrouw deze zachte kaas consumeert, wordt ze vatbaarder voor listeriose. Dit is niet goed voor zowel de moeder als de baby.

 

Veelvoorkomende ingrediënten in de Mexicaanse keuken

Mexicaans eten bestaat vaak uit vlees, deeg, bonen, mais en andere groentes. Dan vergeet ik de kruiden en de sauzen nog maar je hebt hiermee wel de basis te pakken. Deze ingrediënten zijn allemaal prima voor de zwangerschap en kunnen hooguit zorgen voor misselijkheid of brandend maagzuur. Geen schokkende problemen tijdens de zwangerschap dus.

 

Mexicaans eten tijdens de zwangerschap

Kortom, je kan gewoon Mexicaans eten als je zwanger bent. De regels die gelden tijdens de zwangerschap gelden ook bij Mexicaans eten. Vermijd dus ongepasteuriseerde producten, zorg dat het eten vers is en zorg dat het vlees goed doorbakken is. Trek in Mexicaans eten en zwanger? Geen probleem, geniet ervan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief