Mag ik munt tijdens de zwangerschap?

In de regel hebben de meeste mensen een liefde voor of een hekel aan munt en muntblaadjes. Het zal waarschijnlijk hetzelfde blijven voor je tijdens de zwangerschap, maar jouw smaak kan volledig veranderen tijdens de zwangerschap. Hoe dan ook, het is belangrijk om te weten of je munt en muntblaadjes mag eten tijdens de zwangerschap.

Muntblaadjes
 

Munt en muntblaadjes tijdens de zwangerschap

Het kan echt geen kwaad om muntblaadjes te eten als je zwanger bent. Natuurlijk is het, net als al het andere, het beste om er niet in te overdrijven. Gebruik muntblaadjes in frisse gerechten of in een zomerse virgin cocktail.

 

Houdt de mond fris

De zwangere vrouw is geen onbekende in maagklachten, dankzij de verminderde immuniteit en hormonale veranderingen. Hierdoor voelt de mond misschien wat minder fris aan. De vieze smaak in de mond die de meeste mensen associƫren met ochtendademhaling of het eten van bijzonder pittig voedsel, is iets dat sommige zwangere vrouwen de hele tijd hebben. Het bij de hand hebben van een paar muntblaadjes kan in dit opzicht enorm helpen; ze zijn bijzonder fris van geur en smaak, en zullen je mond in een mum van tijd opfrissen.

 

Koelt het lichaam op natuurlijke wijze

De zwangere vrouw hunkert naar een verscheidenheid aan voedsel en samen met hormonale veranderingen kan dit leiden tot een verhoging van de lichaamstemperatuur. Dit veroorzaakt ongemak en muntblaadjes kunnen in dergelijke situaties erg handig zijn. Muntblaadjes zijn natuurlijke koelmiddelen en hebben zeer verzachtende eigenschappen. Je kunt op wat muntblaadjes kauwen als je daar zin in hebt; zo niet, dan kun je altijd wat vers gezette muntthee drinken.

 

Munt helpt tegen ochtendmisselijkheid

Pepermuntjes zijn vooral handig in het eerste trimester van de zwangerschap, wanneer de meeste vrouwen aangeven dat ze zich vaak misselijk voelen. Dit komt vooral tot uiting bij ochtendmisselijkheid, en als je ’s ochtends een of twee blaadjes munt in de mond houdt of wanneer men zich misselijk voelt, kan dit helpen om de misselijkheid laag te houden. Natuurlijk kunnen sommige vrouwen ook aangeven dat ze zich misselijk voelen door de geur van muntblaadjes, en dan zal dit voor hen niet werken.

 

Conclusie

Muntblaadjes smaken geweldig voor mensen die ervan houden. Ze zijn extreem veelzijdig, wat betekent dat ze vers kunnen worden gekauwd zoals ze zijn, of gekookt in heet water voor wat zachte, verse muntthee. Je kunt ze ook toevoegen aan pesto voor bij je pasta, of als dip voor knapperige seizoensgroenten, of als heerlijke spread voor je boterham. Er is echt geen einde aan hoeveel je kunt doen met muntblaadjes, zelfs tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief