Oregano eten als je zwanger bent

Vooral bij Italiaanse gerechten wordt oregano gebruikt. Gelukkig kan je oregano gewoon eten als je zwanger bent. Er is dus geen reden om de heerlijkse Italiaanse gerechten zoals pasta’s en pizza’s te laten staan. Uiteraard let je nog wel op de andere producten die worden gebruikt in het gerecht maar oregano is geen reden om het te laten staan.

zwangerschap oregamo

 

Zwanger oregano eten is zelfs gezond

De Italiaanse kruiden oregano is niet alleen veilig tijdens de zwangerschap het is ook erg gezond. Het zit namelijk boordevol antioxidanten. Zo helpt een van de actieve stoffen in oregano om kankercellen te bestrijden. Daarnaast heeft oregano een antibacteriële werking. Sterker nog het is een van de kruiden met de meest efficiënte antibacteriële werking. Ook is oregano goed tegen virale infecties en zo heeft het een deactiverende werking op diarree en maagpijn.

 

In welke gerechten tref je oregano aan?

Zoals gezegd is oregano een kruiden die je veel terugvind in de Italiaanse keuken. Ik maakte er voor het eerst kennis mee toen ik een pizza at in een Italiaanse restaurant. Er zat een groen sproeisel op mijn pizza en het smaakte verrukkelijk. Ik was direct verkocht. Geen pizza meer zonder oregano. Gelukkig kan je oregano gewoon eten tijdens de zwangerschap. Ook tref je oregano vaak aan in lasagne, kipfilet a la Pizzaiola, pasta’s en andere ovenschotels.

 

Pas op bij het zelf verbouwen van oregano als je zwanger bent

Oregano die je koopt in de supermarkt is volkomen veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Tegenwoordig worden moestuinen steeds populairder en is het verbouwen van je eigen groenten en kruiden steeds vaker een bron voor verse groenten en kruiden. Tijdens de zwangerschap wil je uiteraard zo gezond mogelijk eten en dus lijkt een moestuin een goed idee. Echter is het juist een risico om in de tuin te werken wanneer je zwanger bent. Ook groente en kruiden uit de tuin moeten met extra aandacht behandeld worden. Er bestaat namelijk een kans op toxoplasmose besmetting. Daarom moet je oregano dat je zelf hebt gekweekt extra goed wassen voordat je het toevoegt aan een gerecht. Je wilt namelijk dat het zonder risico is voor jouw zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief