Is paella veilig om te eten tijdens de zwangerschap?

Paella met zeevruchten, paella met groenten, paella met kip en chorizo – zijn ze veilig om te eten tijdens de zwangerschap?

paella
Ja, paella is veilig – zolang het maar goed gaar is.

 

Paella tijdens de zwangerschap

Het Spaanse gerecht paella wordt gemaakt met zeevruchten en soms met kip of chorizo, dus de grootste zorg als je zwanger bent, is dat alles goed gaar en gloeiend heet is.

Schaaldieren zoals garnalen en mosselen zijn prima te eten tijdens de zwangerschap. Zorg ervoor dat je alles weet over het eten van vis en zeevruchten tijdens de zwangerschap zodat je altijd de juiste keuzes maakt. In traditionele paella recepten zitten geen vissoorten die je niet mag eten tijdens de zwangerschap maar je kan het altijd navragen of er bijvoorbeeld tonijn in de paella gebruikt is.

Vegetarische paella is ook prima om te eten – zorg ervoor dat als je restjes hebt, ze gekoeld worden en binnen een uur na het koken in de koelkast worden gezet,.

Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over voedselvergiftiging, mits gerechten zoals paella gloeiend heet zijn als je ze krijgt. Hetzelfde geldt voor maaltijden als wokgerechten en curries. Het echte risico is wanneer voedsel lange tijd warm wordt gehouden of op kamertemperatuur blijft staan ​​en vervolgens wordt opgewarmd. Maaltijden met rijst kunnen een bijzonder risico vormen – als ze niet meteen worden gegeten, moeten ze binnen een uur na het koken in de koelkast worden gezet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief