Panna cotta als je zwanger bent?

Het heerlijke Italiaanse dessert panna cotta mag je gewoon eten als je zwanger bent. Let er alleen wel op dat er geen alcohol toegevoegd is aan de panna cotta gedurende de bereiding. Panna cotta betekent letterlijk ‘gekookte room’ en dat is veilig om te eten als je zwanger bent.

Zwanger panna cotta eten

 

Panna cotta veilig eten als je zwanger bent

Het eten van panna cotta is een waar feestje. Het is een heerlijk gerecht waarmee wij kennis maakte in Toscane in Italiƫ. Genieten. Alle onderdelen van het dessert mag je gewoon eten en dus is er geen enkel risico om panna cotta te eten als je zwanger bent. Het enige waar je op moet letten is dat er geen alcohol aan het dessert is toegevoegd en dat deze niet te lang in de koelkast heeft gestaan.

 

Panna cotta in een restaurant en de supermarkt

Voorverpakte producten laat je liever staan als je zwanger bent. Dat geldt ook voor panna cotta. Vers bereid kan je het prima eten en het is ook nog eens veel lekkerder. Echter zal je in de meeste gevallen panna cotta eten in een restaurant. De bereiding van panna cotta kent veel variaties. Vraag daarom altijd even na of er alcohol gebruikt is voor de bereiding van panna cotta en of je het mag eten gedurende je zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief