Parmezaanse kaas eten als je zwanger bent?

Parmezaanse kaas is een gepasteuriseerde harde kaas en die mag je eten tijdens je zwangerschap. Gelukkig maar want veel vrouwen zijn dol op kaas, vooral als ze zwanger zijn. Om zeker te zijn kan je altijd even de verpakking bekijken. Hierop staat of de kaas gepasteuriseerd is of niet.

Eet Parmezaanse kaas als je zwanger bent

 

Parmezaande kaas eten als je zwanger bent is veilig

Aangezien het pasteuriseren van kazen ervoor zorgt dat bacteriën die gevaarlijk zijn voor jouw ongeboren baby onschadelijk worden gemaakt kan je gepasteuriseerde kaas zoals Parmezaanse kaas gewoon eten tijdens je zwangerschap. De listeria bacterie is een van die gevaarlijke bacteriën. Deze vind je wel in sommige rauwe en ongepasteuriseerde kazen. Bij harde kazen is de zuurgraad ook dusdanig dat de listeria bacterie vaak niet overleefd. De richtlijn is echter veranderd sinds kort. Nu worden ook harde kazen die gemaakt zijn van rauwe melk afgeraden. Wil je zeker zijn, kies dan altijd voor kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk. 

Lekker en een beetje gezond, Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas, ook wel Parmigiano Reggiano, is veilig om te eten als je zwanger bent. Daarnaast is het ook ontzettend lekker en een echte craving van zwangere vrouwen maar het is ook nog eens gezond. Het bevat namelijk minder vet maar wel meer zout. Door dit zoutgehalte gebruik je er vaak wel minder van dan bij andere kazen. Het heeft namelijk een sterkere smaak. Ook zit er eiwitten in, calcium, natrium, fosfor en foliumzuur.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief