Popcorn als je zwanger bent? Lekker!

Als je zwanger bent kan je veel trek hebben in lekkere dingen. Popcorn bijvoorbeeld. De vraag is of je popcorn mag tijdens de zwangerschap? En het antwoord is bevrijdend, ja dat mag. Sterker nog, het is minder slecht voor je dan de meeste snacks. Teveel zout is echter voor niemand goed, ook niet wanneer je zwanger bent. Let dus een beetje op je zoutinname. Verder, geniet van je popcorn!

Popcorn als je zwanger bent

 

Zoute popcorn als je zwanger bent

Zoals ik al aangaf is het eten van zoute popcorn geen enkel probleem als je zwanger bent. Zout is echter wel iets wat je in de gaten moet houden. Het advies is om niet meer dan 6 gram zout per dag te consumeren. Helaas zit zout tegenwoordig in ontzettend veel producten waarvan je het niet eens doorhebt. Let dus een beetje op je zoutinname maar geniet af en toe van zoute popcorn als je er trek in hebt.

 

Zoete popcorn tijdens de zwangerschap

Als ik op moet letten met zout dan kies ik voor zoete popcorn hoor ik je denken. Helaas werkt dit hetzelfde. Zoete popcorn is namelijk gemaakt met suiker, vandaar de zoete smaak. Ook teveel suiker is niet goed tijdens je zwangerschap. Het kan zelfs leiden tot zwangerschapsdiabetes. Probeer daarom je consumptie van suiker te beperken tijdens de zwangerschap. Zoete popcorn kan dus best maar probeer het te beperken tot een keer of twee per week. En dan heb ik het niet alleen over popcorn maar over alle zoetige snacks tijdens de zwangerschap. Kies liever voor wat fruit, groente of yoghurt.

 

Popcorn uit de magnetron of de zak?

Wanneer je popcorn gaat kopen in de winkel heb je in feite twee keuzes; magnetron popcorn of popcorn kant-en-klaar in een zak. Misschien heb je er nooit over nagedacht maar de verschillen tussen beide zijn groot. Magnetron popcorn lijkt veel gezonder dan popcorn uit een zak.

 

Hieronder tref je de voedingswaarden voor zoete popcorn uit de magnetron en uit de zak.

 

Hieronder tref je de verschillen tussen zoute popcorn qua voedingswaarden.

 

Popcorn is dus niet altijd hetzelfde

Er zijn dus veel verschillen tussen de soorten popcorns. Het is goed om je hiervan bewust te zijn. Voor wat betreft het advies van het voedingscentrum blijft het allemaal gelijk. Popcorn uit de zak of uit de magnetron is voor het voedingscentrum beide geen risico om te eten tijdens de zwangerschap.

 

Conclusie: popcorn eten als je zwanger bent

Popcorn wordt gezien als een gezond alternatief voor snoepen en kent geen risico’s voor je zwangerschap. Het is dus iets dat je zonder risico kan eten. Toch wil ik je op het hart drukken om dit met mate te doen. Suiker en zout eet je namelijk liever niet teveel, zeker niet wanneer je zwanger bent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief