Ricotta eten als je zwanger bent mag

Het advies voor iedereen die zwanger is is dat je ricotta gewoon mag blijven eten. Tijdens het productieproces van ricotta wordt de kaas verhit en daarmee worden de bacteriƫn gedood. Je kan dus met een gerust hart ricotta eten als je zwanger bent.

Als je zwanger bent ricotta eten

 

Ricotta tijdens zwangerschap

Deze zachte, Italiaanse kaas wordt gemaakt van het vocht van andere kazen. Om hier ricotta van te maken wordt dit vocht verhit. Door de verhitting klontert deze witte kaas namelijk samen om ricotta te vormen. Daarmee is het essentieel om ricotta te maken en dat maakt van ricotta een veilige kaas voor zwangere vrouwen.

 

Dubbel checken, ricotta als je zwanger bent

Ricotta wordt verhit tijdens het productieproces. Toch blijft het kaas. Dubbelcheck daarom altijd het label op de verpakking van de ricotta in de supermarkt. Het is een kleine moeite om de toekomst van jouw baby veilig te stellen.

 

Gerechten met ricotta

De zachte kaas ricotta wordt gebruikt n vele verschillende gerechten. Zo zijn er spinazietaartjes met ricotta, courgette hapjes met ricotta, lasagne, quiche, pasta met ricotta en zelfs ricotta op pizza’s. Ricotta is overigens ook lekker te combineren op brood met andere ingrediĆ«nten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief