Zwanger? Slagroom? Oppassen geblazen

Slagroom die je in de supermarkt koopt is eigenlijk allemaal veilig voor jouw zwangerschap. Weinig zorgen tot zover. Het is echter oppassen bij slagroom die men zelf maakt of koopt bij de boer. In de supermarkt in Nederland is de slagroom eigenlijk altijd gepasteuriseerd.

Gaan slagroom en zwangerschap samen

 

Rauwe melk is een risico bij slagroom voor zwangere vrouwen

Het risico van huisgemaakte slagroom of slagroom die je rechtstreeks bij de boerderij koopt is dat er mogelijke rauwe melk is gebruikt. Hierin kan de listeria bacterie zitten en die is schadelijk voor de baby in jouw buik. Vraag daarom altijd na hoe de slagroom gemaakt is en of hier rauwe melk voor gebruikt is.

 

Conclusie: Slagroom mag als je zwanger bent zolang het niet gemaakt is van rauwe melk

Slagroom is heerlijk. En tijdens je zwangerschap mag je het gewoon eten. Alleen slagroom gemaakt van rauwe melk wordt afgeraden. Deze slagroom vind je wanneer de slagroom huisgemaakt is, rechtstreeks bij de boer wordt gekocht of in sommige restaurants. In dat geval, altijd even navragen dus.

Eet slagroom maar houdt het wel een beetje binnen de perken. Slagroom is niet echt gezond. In slagroom zit per 100 gram zo’n 16,4 gram suiker.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief