Is vitamine water veilig tijdens de zwangerschap?

Zwangere vrouwen moeten tijdens de zwangerschap gezonde, uitgebalanceerde voeding eten, omdat het ervoor zorgt dat hun baby’s de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te groeien.

Gehydrateerd blijven is ook essentieel tijdens de zwangerschap, omdat het jouw lichaam helpt de voedingsstoffen op te nemen die jouw de baby in jouw buik nodig heeft. Gewoon water is de beste keuze omdat het veilig en calorievrij is, maar bepaalde soorten vitaminewater kunnen ook veilig zijn zolang je het met mate drinkt.

Vitaminewater tijdens zwangerschap
 

Waterbehoefte tijdens de zwangerschap

Volwassenen, inclusief zwangere vrouwen, hebben tussen de 1 en 1,5 milliliter water nodig voor elke verbruikte calorie.

De meeste zwangere vrouwen zouden 300 calorieën per dag extra moeten consumeren, wat betekent dat ze ook hun wateropname met 300 tot 450 milliliter moeten verhogen.

Vitaminewater kan zwangere vrouwen helpen dat doel te bereiken, zolang ze maar een veilige formule kiezen die is goedgekeurd door hun artsen.

 

Vitaminen in Vitaminewater

Verschillende Vitaminewater-formuleringen bevatten tot 100 procent of meer van de vitamine C die je elke dag nodig hebt. Vitamine C helpt jouw ​​lichaam ijzer te absorberen, een mineraal dat het risico op een laag geboortegewicht en vroegtijdige bevalling kan verminderen. Vitaminewater kan ook vitamine A bevatten, dat de botten en tanden helpt groeien, en vitamine E, dat helpt bij het vormen van de rode bloedcellen en spieren van jouw baby. De meeste soorten Vitamine Water bevatten ook vitamine B-12 en niacine, en alle varianten bevatten een goede dosis vitamine B-6, die helpt bij het vormen van rode bloedcellen.

 

Mineralen in vitaminewater

Bepaalde soorten bevatten kleine hoeveelheden zink, een mineraal dat helpt bij de productie van insuline en enzymen. De limonade en sinaasappelsmaak bevatten ook calcium, wat de vorming van botten en tanden van je baby helpt.

Een paar soorten bevatten kalium, een mineraal dat essentieel is voor een normale hart- en spierfunctie. De limonadesoort bevat een kleine hoeveelheid magnesium en de acai-bosbes-granaatappelsmaak heeft mangaan.

 

Suiker, calorieën en cafeïne

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap is essentieel omdat het betekent dat jouw baby groeit en dat jouw lichaam aanpassingen maakt om de ontwikkeling van jouw kleintje te ondersteunen. Tegelijkertijd is het niet gezond om te veel aan te komen. Vrouwen die vóór de zwangerschap een normaal gewicht hadden, zouden moeten proberen tussen de 10 en 15 kilo aan te komen, terwijl vrouwen met ondergewicht mogelijk meer moeten krijgen en vrouwen met overgewicht mogelijk minder moeten aankomen.

Omdat vitaminewater vaak suiker bevat, kan het een aanzienlijk aantal calorieën aan jouw dieet toevoegen, vooral als je meerdere flesjes per dag drinkt.

Vitaminewater heeft ongeveer 120 calorieën per portie van 500 milliliter, en sommige soorten hebben maar liefst 31 gram toegevoegde suiker. De tropische citrus-energieversie bevat 50 milligram cafeïne per portie, dus die laat je liever staan omdat je je cafeïne inname dient te beperken tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief