Alles over wafels eten als je zwanger bent

Als je zwanger bent kan je ontzettend lekkere trek hebben. In wafels bijvoorbeeld. Nu zul je misschien niet snel denken aan wafels als het gaat om zwangerschapsrisico’s en in de meeste gevallen is dat ook helemaal veilig als je zwanger bent. Je moet alleen zorgen dat ze niet gemaakt zijn met rauwe eieren.

zwangerschap wafels

 

Wafels maken als je zwanger bent

Wanneer je zelf wafels gaat bakken moet je er vooral op letten dat ze helemaal gaar zijn. Dit is belangrijk omdat je werkt met rauwe eieren in het beslag. Aangezien het beslag in de oven gaat om de wafels te bakken worden ook de gebruikte eieren gebakken. Dit werkt hetzelfde met een groot deel van de cakes en koekjes die je thuis kan bakken. Let overigens wel op dat je niet snoept van het deeg voordat het de oven in gaat.

 

Luikse wafels eten als je zwanger bent

Als je op een stedentripje bent of met je vriendinnen in de stad bent kan je lekkere trek krijgen. Zo’n Luikse wafel gaat er dan maar wat graag in. Lekker met jam, chocolade of slagroom. Luikse wafels kan je gewoon eten tijdens je zwangerschap. De meeste worden namelijk alleen nog even verwarmd voordat ze worden opgediend. Zodra ze vers gebakken zijn is het wijs om nog even te kijken of ze volledig gaar zijn. Maar eerlijk gezegd kan er weinig mis gaan met een Luikse wafel gedurende de zwangerschap.

 

Wafels kopen in de supermarkt

De wafels die je in de supermarkt kan en klaar kan kopen zijn geen gevaar voor de zwangerschap. Deze zijn dusdanig geproduceerd dat je deze met een gerust hart kan kopen en eten als je zwanger bent. Ik moet er wel bij zeggen dat deze, evenals huisgemaakte wafels, vrij veel suiker bevatten. Geniet er zo nu en dan dus van maar liever niet 3 per dag. Teveel suiker tijdens de zwangerschap kan problemen opleveren voor jou en voor je ongeboren kindje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief