Watermeloen eten als je zwanger bent is een goed idee

Als je zwanger bent dan is het continu opletten wat je eet. Watermeloen eten als je zwanger bent is niet alleen veilig, het is ook heel erg gezond voor de aanstaande moeder en haar ongeboren baby. Simpel gezegd, eet watermeloen als je zwanger bent voor een gezonde zwangerschap en een gezonde baby.

 

Watermeloen eten tijdens de zwangerschap voorkomt ochtendmisselijkheid

Het eten van watermeloen is gezond tijdens je zwangerschap. Wat er allemaal voor gezonde voedingsstoffen te vinden zijn in watermeloen vertel ik je zo. Ook deel ik met je wat voor goede effecten watermeloen heeft op de ontwikkeling van je baby tijdens de zwangerschap. Maar waar ik het eerst over wil hebben is dat watermeloen kan helpen tegen ochtendmisselijkheid.

Daarnaast kan watermeloen helpen bij het voorkomen van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. Ochtendmisselijkheid wordt namelijk gelinkt aan te weinig hydrateren en te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen. Watermeloen bestaat grotendeels uit water wat helpt om voldoende vocht binnen te krijgen. Daarnaast is het rijk aan voedingsstoffen. Voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen verkleint ook de kans op ochtendmisselijkheid.

 

Waarom is watermeloen zo goed als je zwanger bent

Watermeloen is namelijk rijk aan vitamine A, vitamine B6 en vitamine C. Allemaal belangrijke vitamines tijdens je zwangerschap. Daarnaast bevat watermeloen ook de antioxidant lycopeen.

 

Vitamine A uit watermeloen helpt de ontwikkeling van je ongeboren baby

De vitamine A uit onder andere watermeloen helpt je ongeboren baby om zich te ontwikkelen. Het eten dat je binnenkrijgt als je zwanger bent zorgt voor de bouwstenen van jouw ongeboren baby. Kies daarom voor watermeloen eens in de zoveel tijd. De vitamine A zorgt namelijk voor een goede ontwikkeling van de hersenen, nieren, ogen en longen van jouw ongeboren baby. Daarbij helpt vitamine A ook bij de ontwikkeling van de benen en de schedel.

 

Lycopeen zorgt voor een goede huid

De antioxidant lycopeen bevindt zich in watermeloen. Deze antioxidant zit niet alleen in watermeloen maar ook in bijvoorbeeld tomaten. Deze antioxidant zorgt voor een gezonde huid. Iets wat prettig is voor elke vrouw en als het goed voor jou is tijdens je zwangerschap dan is het ook goed voor jouw baby. Wie weet helpt het ook zijn of haar huid te laten stralen.

Wat wel bekend is is dat lycopeen helpt om de kans op zwangerschapsvergiftiging te verminderen. De kans op zwangerschapsvergiftiging wordt met 40% verminderd wanneer je lycopeen binnenkrijgt. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de International Journal of Gynaecologie. Daarnaast bevorderd het de groei van de ongeboren baby.

 

Watermeloen is voor nog meer goed tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent heb je meer belangrijke voedingsstoffen nodig. Watermeloen is naast vitamine A, B6 en C ook rijk aan kalium, magnesium, bètacroteen en aminozuur citrulline. Deze voedingsstoffen uit watermeloen zijn goed voor de ontwikkeling van het immuunsysteem, zenuwstelsel en de hersenen van de baby.

Bètacroteen is overigens goed voor de ontwikkeling van cellen, weefsel en het gezichtsvermogen. Ook helpt het bij de ontwikkeling van het immuunsysteem.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief