8 vruchten voor een hete zomerzwangerschap

Dit zomerfruit helpt bij het verlichten van enkele van de meest voorkomende zwangerschapssymptomen. Al helemaal als het bloedheet is.

Zomerfruit
 
Zoals met veel dingen in het leven, gaat eten voor twee niet om kwantiteit, maar om kwaliteit – vooral in de zomer, wanneer de hitte je moe, licht in het hoofd en gezwollen maakt. Het goede nieuws is dat de zomer wordt geleverd met een overvloed aan heerlijk, gezond fruit dat je niet alleen kan helpen de hitte te verslaan, maar ook je zoetekauw kan bevredigen. Wist je bovendien dat sommig zomerfruit kan helpen bij het verlichten van enkele van de minst aangename zwangerschapssymptomen?

Of je nu lijdt aan slapeloosheid, krampen in de benen, constipatie of misselijkheid, voeding kan je helpen. Hier zijn 8 van de beste fruitsoorten die je kunt eten tijdens de zwangerschap in de zomer.

 

1. Watermeloen, tegen uitdroging

Deze meloen is een echte basis voor de zomer en is super hydraterend. Jouw behoefte aan water neemt tijdens jouw zwangerschap toe om zowel jou als jouw baby comfortabel te houden. Het helpt hoofdpijn en vermoeidheid op afstand te houden en helpt om jouw ​​vruchtwater op peil te houden.

 

2. Appels, tegen vermoeidheid

Het is gemakkelijk om je vermoeid te voelen tijdens die zomerdagen wanneer je een baby bouwt. Als gezonde, complexe koolhydraten zijn appels een geweldige snack om je een natuurlijke energieboost te geven.

 

3. Abrikozen en sinaasappels, tegen bloedarmoede

Een onwaarschijnlijk paar waarvan de voedingsstoffen het beste samenwerken. Abrikozen bevatten veel ijzer, wat je kan helpen bloedarmoede te bestrijden (je bloedvolume verdubbelt tijdens de zwangerschap en het is bekend dat de baby de ijzervoorraden van je moeder steelt, waardoor ze een groter risico loopt). Sinaasappels bevatten veel vitamine C, waardoor het lichaam het ijzer kan opnemen.

 

4. Citroenen, tegen ochtendmisselijkheid

Hoewel de meeste mensen citroenen niet uit het vuistje eten, kan een beetje in je water, smoothie of sap knijpen helpen om ochtendmisselijkheid te bestrijden. Als je problemen hebt om zelfs vloeistoffen binnen te houden, kan het soms helpen om je buik te kalmeren door aan citroenen te ruiken.

 

5. Bananen, tegen krampen in de benen

Een veel voorkomend symptoom van zwangerschap zijn die ongemakkelijke krampen in de benen. Te lang staan ​​of zitten of gewoon je dag doorbrengen kan dit veroorzaken, dus houd een banaan bij de hand. Het hoge kaliumgehalte helpt de krampen te verminderen en kan je weer op de been helpen.

 

6. Bessen, tegen verstopping

Of je nu een aardbeien-, bosbessen- of braambessenmeisje bent, het hoge vezelgehalte in bessen kan je helpen regelmatig naar het toilet te blijven gaan. Constipatie komt vaak voor in het eerste trimester en spijsverteringsproblemen kunnen op elk moment de kop opsteken, dus pak een handvol bessen en geniet ervan met een groot glas water.

 

7. Kersen, tegen slapeloosheid

Een ander zomers ingrediënt, kersen zijn een fantastische vrucht om te eten tijdens de zwangerschap met zoveel belangrijke vitamines en voedingsstoffen – mogelijk de meest nuttige is melatonine, die je kan helpen om aan je gewenste slaap te komen.

 

8. Avocado, tegen honger

Een van de grootste en enige semi-plezierige zwangerschapssymptomen is honger. En hoewel het geweldig voelt om te weten dat je deze groene vriend hebt om vrolijk te snacken tussen de maaltijden door, kan honger snel veranderen in vraatzucht. Het nuttigen van kleine porties voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en rijk is aan gezonde vetten (zoals avocado’s) kan een grote hulp zijn om langer tevreden te blijven en de honger op een afstand te houden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief