Zongedroogde tomaten eten mag als je zwanger bent

Tijdens de zwangerschap kan het een zoektocht zijn wat je wel en niet mag eten. Zongedroogde tomaten mag je gewoon eten als je zwanger bent. Er zitten veel vitamines in die je ook vind in rauwe tomaten en dat zorgt ervoor dat ze zeer gezond zijn. De zongedroogde tomaat heeft wel een andere smaak.

 

Wat zijn zongedroogde tomaten?

Zongedroogde tomaten zijn vaak cherrytomaten die voor een langere tijd gedroogd zijn in de zon of in de oven. Vaak worden hier nog wel extra ingrediƫnten aan toegevoegd zoals zout, peper, knoflook en tijm. Je zou zelf kunnen drogen in de zon maar het makkelijkste koop je ze gedroogd en wel in de winkel.
 

Vitamines in zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten zijn rijk aan vitamines. Zo vindt je in zongedroogde tomaten vitamine C, vitamine A, vitamine K, vitamine B12 en foliumzuur. Allemaal belangrijk voedingsstoffen voor jou en je ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Hiervan is uiteraard foliumzuur de bekendste. Vitamine B12 is overigens ook een belangrijke voor vegetariƫrs en veganisten om voldoende van deze vitamine binnen te krijgen.
 

Welke mineralen vind je in zongedroogde tomaten?

Ook vind je in zongedroogde tomaten belangrijke mineralen zoals mangaan, ijzer, kalium, fosfor, magnesium, koper en calcium. Hoge bloeddruk komt regelmatig voor tijdens de zwangerschap. Met het eten van zongedroogde tomaten krijg je kalium binnen wat helpt om je bloeddruk op peil te houden. Een belangrijke mineraal dus.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief