Winter? Lekker zuurkool. Ook als je zwanger bent

Zuurkool is een groente die je tijdens je zwangerschap veilig kan eten. Zuurkool is daarbij rijk aan vitamines en mineralen die de bouwstenen vormen voor de ongeboren baby in jouw buik. Maak dus een lekkere zuurkool stampot wanneer je zwanger bent op de koude winterdagen.

Zwanger zuurkool eten

 

Zuurkool tijdens de zwangerschap

Met koude winterdagen heeft je lichaam extra vitamines en mineralen nodig. Zuurkool is daar perfect geschikt voor. Juist wanneer je zwanger bent zijn deze voedingsstoffen extra hard nodig. Alleen zo kan jouw baby zich goed ontwikkelen zonder dat dit ten kosten gaat van jouw gezondheid. Het enige wat je in de gaten moet houden is het natriumgehalte van zuurkool. Eet daarom gevarieerd en zuurkool past daar prima in.

 

Waarom zuurkool gezond is als je zwanger bent

Zuurkool is gezond. Juist als je zwanger bent. De grote variatie aan vitamines en mineralen helpen je ook tegen enkele klachten. Zo is zuurkool caloriearm en daarom een gezonde groente om jouw gewicht onder controle te houden. e mag in principe niet meer dan 12 kilo aankomen gedurende je zwangerschap. Daarnaast heeft zuurkool ook positieve effecten tegen diabetes en heeft het voldoende jodium om je schildklier goed te laten functioneren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief