Banaan Met Honing Toetje

Mijn vriendin moest naar zwangerschapsyoga na het eten maar had eigenlijk wel trek in een toetje als ze terugkwam. Nu maakte ik een toetje met de producten die in huis waren; twee bananen, Griekse yoghurt en honing. En het resultaat is heerlijk!

Ik heb het zojuist gemaakt en stiekem alvast een voorproefje genomen. Had ik beter niet kunnen doen want nu kan ik me maar moeilijk inhouden totdat me vriendin thuiskomt. Wat zal dat smullen worden zo meteen. Met een toetje zoals dit heb je alvast weer wat fruit binnen gekregen en een snel te maken en lekker toetje. Banaan is goed tijdens de zwangerschap omdat het kalium, calcium, foliumzuur, magnesium, fosfor en vezels bevat. Magnesium kan helpen tegen kramp in je kuiten tijdens de zwangerschap.

Een magnesiumtekort kan namelijk de oorzaak zijn van de kramp. Daarnaast is een banaan ook lekker zoet en ondanks dat er 125 calorieën in zitten het beter voor je is dan chips of chocolade. Je kan een Banaan met Honing Toetje dus ook eens als tussendoortje maken.

 

Wat heb je nodig voor een Banaan met Honing Toetje?

  • 2 bananen
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing

 

Hoe maak je een Banaan met Honing Toetje?

  1. Verwijder de schil van de bananen en snij deze in plakjes
  2. Plaats de plakjes in de blender en laat deze draaien tot het een glad geheel vormt
  3. Voeg vervolgens de griekse yoghurt toe en zet de blender weer aan
  4. Voeg als laatste de honing toe en zet nogmaals de blender aan
  5. Je kan hem direct nuttigen, heerlijk, maar je kan hem ook even in de koelkast zetten en een half uurtje wachten

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief