Banaan tijdens zwangerschap eten?

Het eten van bananen tijdens de zwangerschap, is dat een goed idee? Ja, hoor je kan gewoon bananen eten als je zwanger bent. Een banaan kan zelfs helpen bij sommige zwangerschapskwaaltjes en er is een onderzoek dat aangeeft dat het zelfs het geslacht van jouw toekomstige baby’tje kan bepalen. Lees snel verder om alles te weten over het eten van bananen wanneer je zwanger bent.

 

Hoe de banaan een rol kan spelen als je zwanger bent

Zoals gezegd kan de banaan een belangrijke rol spelen tijdens je zwangerschap. De banaan bevat namelijk veel kalium maar ook foliumzuur, vitamine C, calcium, vezels, eiwitten en ijzer. Allemaal belangrijke voedingsstoffen en bouwstenen voor jou en jouw ongeboren baby. We zullen met jou de belangrijkste redenen doornemen om bananen te eten als je zwanger bent.

 

Veel bananen eten helpen het geslacht te bepalen

Recent onderzoek onder 740 vrouwen die zwanger waren toont aan dat het eten van veel bananen zorgt dat de kans groter is dat je een zoontje krijgt. Wil je dus een jongetje? Eet dan veel bananen al voordat je zwanger bent.

Het eten van veel bananen zorgt namelijk voor een hogere inname van kalium, potassium, natrium en calcium. Het onderzoek toonde aan dat dit de kans op het krijgen van een jongetje vergroot.

 

Zwangerschapsvermoeidheid los je op met bananen

Het eten van bananen zorgt ervoor dat je minder last hebt van zwangerschapsvermoeidheid. De banaan zit namelijk niet alleen vol met gezonde vitamines en mineralen maar ook met koolhydraten. Deze geven je een extra boost, handig wanneer je last hebt van zwangerschapsvermoeidheid. Vitamine B6, dat ook in de banaan zit, zorgt ervoor dat je lichaam deze koolhydraten en andere voedingsstoffen snel in het lichaam opneemt.

 

Banaan zorgt voor het belangrijke foliumzuur als je zwanger bent

Wanneer je zwanger bent of wilt worden dan weet je dat je foliumzuur nodig hebt. Dit weet namelijk iedereen wel. Het nemen van foliumzuur pillen is hiervoor dan ook vaak de gekozen weg. Echter kan je foliumzuur ook halen uit heel veel andere producten zoals avocado en bananen.

Foliumzuur is essentieel tijdens je zwangerschap. Het helpt de baby op een gezonde manier ontwikkelen. Een tekort aan foliumzuur kan serieuze consequenties hebben voor jouw ongeboren baby. Eet daarom vol overtuiging een banaan tijdens je zwangerschap.

 

Voorkom bloedarmoede in je zwangerschap

Zoals je wellicht weet, moet je 2 liter extra bloed aanmaken in je zwangerschap. Dit is voor jou en jouw baby essentieel. Hiervoor heb je veel ijzer nodig, zeker in het eerste trimester. Gelukkig is een banaan rijk aan ijzer en kan deze je dus prima helpen tijdens je zwangerschap. Bloedarmoede komt namelijk nog weleens voor bij zwangere vrouwen. De reden hiervoor is een ijzertekort.

 

Liever geen constipatie tijdens je zwangerschap?

In jouw zwangerschap kan je last krijgen van constipatie . Dit komt namelijk regelmatig voor. Een levensstijl met voldoende vezels kan dit voorkomen en zorgen voor een gezonde stoelgang. Bananen zijn, net als sommige andere fruitsoorten, rijk aan vezels. Heb je last van constipatie of wil je het liever voorkomen, zorg dan dat je meer vezels binnenkrijgt. Eet bijvoorbeeld wat vaker een banaan tijdens je zwangerschap.

 

Voldoende calcium voor een gezonde ongeboren baby

Er zijn veel voedingsstoffen nodig tijdens je zwangerschap. Calcium is een van de belangrijke voedingsstoffen als je zwanger bent. Calcium is namelijk nodig voor de aanmaak van botten en tanden. Voor jouw baby is dit erg belangrijk natuurlijk. De banaan kan hier een rol in spelen.

 

Bananen als je zwanger bent voor extra eiwitten

Niet veel mensen zijn zich bewust van het feit dat bananen ook eiwitten bevatten. Voor zwangere vrouwen zijn eiwitten ook van belang. Zeker wanneer je een vegetarisch dieet volgt. Juist dan zijn bananen belangrijk als je zwanger bent, net als bijvoorbeeld sojabonen en kikkererwten.

 

Stop ochtendmisselijkheid met het eten van bananen

Die verdraaide ochtendmisselijkheid in de eerste maanden van je zwangerschap. Een ware hel voor veel vrouwen. Er zijn vrouwen die zweren bij het eten van bananen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap om de ochtendmisselijkheid tegen te gaan. Het kan in elk geval geen kwaad dus ja, waarom zou je het niet proberen.

 

Bananen tegen zwangerschapsdiabetes

Wanneer je last hebt van zwangerschapsdiabetes zal je waarschijnlijk al te horen hebben gekregen dat je vaker bananen moet eten. Het kan je namelijk op natuurlijke wijze helpen je klachten te verminderen.

 

Eet bananen als je zwanger bent voor een gezonde bloeddruk

Dat bananen bomvol kalium zitten betekent goed nieuws voor jouw bloeddruk. Kalium helpt namelijk om je bloeddruk op een gezond niveau te houden. Ook een hoge bloeddruk is namelijk een zwangerschapskwaal die nog regelmatig voorkomt. Met het eten van voldoende bananen kom je dus niet snel in de problemen met je bloeddruk als je zwanger bent. Daarbij helpen bananen ook nog eens stress te verminderen. Altijd prettig.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief