8 alkalische voedingsmiddelen die helpen om zwanger te worden

Voeding is een bepalend aspect in het verlengen van de levensduur maar ook in het creëren van nieuw leven. Zo helpen alkalische voedingsmiddelen jouw kansen vergroten om zwanger te worden. En gelukkig zijn ze ook nog eens erg gezond, dat is dan ook geen toeval.

Alkalische zwanger voeding
 
Alkalisch voedsel helpt de risico’s van zuurgraad en zure terugvloeiing tegen te gaan en brengt een soort verlichting. De meeste traditionele Indiase maaltijden bevatten alkalische voedingsmiddelen om een uitgebalanceerd dieet te creëren.

Als je tijdens school veel aandacht hebt besteed aan je scheikundelessen, ben je bekend met het concept van zuur en alkali. Zo niet, dan is hier een snelle opfrisbeurt: zuren zijn in feite waterige oplossingen met een pH-waarde van minder dan 7,0, terwijl alkaliën een pH-waarde hebben van meer dan 7,0, waarbij water de neutrale component is met een pH van 7,0. In eenvoudiger bewoordingen zijn zuren zuur van smaak en bijtend van aard, terwijl alkaliën elementen zijn die zuren neutraliseren.

Tijdens het verteringsproces scheidt onze maag maagzuren af, die helpen bij het afbreken van voedsel. De maag heeft een pH-balans die varieert van 2,0 tot 3,5, wat zeer zuur is maar noodzakelijk voor het verteringsproces. Soms echter, als gevolg van een ongezonde levensstijl en eetgewoonten, loopt het zuurgehalte in het lichaam in de war, wat leidt tot zuurgraad, zure refluxen en andere maagaandoeningen. Als je het dagelijkse dieet van de meeste stadsbewoners bekijkt, bevat het grote hoeveelheden zuur voedsel zoals hamburgers, samosa, pizza, broodjes, kaassandwiches, worstjes, spek, kebabs, cola’s, donuts, gebak, enz. – die op de lange termijn kan het zure evenwicht in de maag belemmeren. Deze voedingsmiddelen laten, wanneer ze worden afgebroken, resten achter die worden aangeduid als zure as, de hoofdoorzaak van jouw buikproblemen.

Ingrediënten die zuur van aard zijn wanneer ze door het lichaam worden verteerd, zijn vlees, zuivelproducten, eieren, bepaalde volle granen, geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen. Het is belangrijk op te merken dat de zuur- of alkalische neiging tot vorming van een ingrediënt in het lichaam niets te maken heeft met de werkelijke pH van het voedsel zelf. Citrusvruchten zijn zuur van aard, maar citroenzuur werkt juist alkaliserend in ons lichaam.

Alkalische voedingsmiddelen zijn belangrijk om een ​​evenwicht tot stand te brengen. Zoals alle experts en doktoren al jaren zeggen, moeten we een uitgebalanceerde maaltijd hebben met een goede mix van alles, in plaats van ons in te houden om slechts een bepaalde categorie voedselproducten te hebben. Alkalische voedingsmiddelen helpen daarom bij het tegengaan van de risico’s van zuurgraad en zure terugvloeiing, en brengen een soort verlichting.

 

Alkalische voedingsmiddelen voor jouw dagelijkse voeding

Als je je overgeeft aan overmatig rood vlees, bewerkte en junkfood, wordt het tijd dat je wat alkalisch voedsel in jouw dieet gaat opnemen. Hier is een lijst om je op weg te helpen.

 

1. Groene bladgroenten

Van de meeste groene bladgroenten wordt gezegd dat ze een alkalisch effect hebben in ons systeem. Het is niet voor niets dat onze ouderen en gezondheidsexperts ons altijd adviseren om groenten in onze dagelijkse voeding op te nemen. Ze bevatten essentiële mineralen die het lichaam nodig heeft om verschillende functies uit te voeren. Probeer spinazie, sla, boerenkool, selderij, peterselie, rucola en mosterdgroente toe te voegen aan jouw maaltijden.

 

2. Bloemkool en broccoli

Als je van broccoli houdt zit je goed. Ze bevatten verschillende fytochemicaliën die essentieel zijn voor jouw lichaam. Meng het met andere groenten zoals paprika, bonen en groene erwten en je hebt je gezondheidsdosis.

 

3. Citrusvruchten

In tegenstelling tot de overtuiging dat citrusvruchten zeer zuur zijn en een zuur effect op het lichaam zouden hebben, zijn ze de beste bron van alkalisch voedsel. Citroen, limoen en sinaasappels zitten boordevol vitamine C en staan erom bekend dat ze helpen bij het ontgiften van het systeem, inclusief verlichting van zuurgraad en brandend maagzuur.

 

4. Zeewier en zeezout

Wist je dat zeewier of zeegroenten 10 tot 12 keer meer mineralen bevatten dan op het land geteelde groenten? Ze worden ook beschouwd als zeer alkalische voedselbronnen en het is bekend dat ze verschillende voordelen voor het lichaamssysteem hebben. Je kunt nori of kelp in je kom soep of wokgerechten doen of thuis sushi maken. Of strooi gewoon wat zeezout in jouw salades, soepen, omelet, etc.

 

5. Wortelgroenten

Wortelgroenten zoals zoete aardappel, tarowortel, lotuswortel, bieten en wortelen zijn geweldige bronnen van alkali. Ze smaken het lekkerst als ze worden geroosterd met een beetje kruiden en andere smaakmakers. Meestal zijn ze te gaar waardoor ze al hun goedheid verliezen. Let op tijdens het koken en je zult verliefd worden op wortelgroenten terwijl je leert om ze op te nemen in soepen, wokgerechten, salades en meer.

 

6. Seizoensfruit

Elke voedingsdeskundige en gezondheidsexpert zal je vertellen dat het toevoegen van seizoensfruit aan jouw dagelijkse voeding gunstig kan zijn voor jouw gezondheid. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die voor verschillende functies in het lichaam zorgen. Het zijn ook goede basische voedselbronnen, vooral kiwi, ananas, nectarine, watermeloen, grapefruit, abrikozen en appels.

 

7. Noten

Ben je dol op noten als de honger toeslaat? Ze zijn niet alleen een bron van goede vetten, maar hebben ook een alkalische werking in het lichaam. Omdat ze echter veel calorieën bevatten, is het belangrijk om beperkte hoeveelheden noten te hebben. Neem cashewnoten en amandelen op in jouw dagelijkse maaltijdplan.

 

8. Ui, knoflook en gember

Onder de belangrijkste ingrediënten in de Indiase keuken zijn ui, knoflook en gember ook geweldige smaakversterkers. Je kunt ze op tal van andere manieren gebruiken: knoflook om je ochtendtoast op te fleuren, geraspte gember in je soep of thee of vers gesneden uien in salades.

Nu je deze lijst met alkalische voedselbronnen hebt, probeer ze dan in je dieet op te nemen om het meeste uit hun ongelooflijke voordelen te halen en je kans op zwanger worden te vergroten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief