Hoe je het geslacht kan kiezen als je zwanger wordt

Het is een wetenschappelijk (niet) bewezen feit dat de eerste vraag die je wordt gesteld nadat je hebt aangekondigd dat je zwanger bent, is: “Hoop je op een jongen of een meisje?” Hoewel het ongetwijfeld jouw grootste zorg is om een ​​gezonde, gelukkige baby te krijgen, is er een kleine kans dat je in de ene of de andere richting leunt. Hoewel je in de wolken zult zijn voor elk klein persoon die je op de wereld brengt is dit wat onze oude kennis van de wetenschap hierover te zeggen heeft.

Kan je het geslacht kiezen van jouw baby?
 

Hoe je een baby bouwt

Zoals je waarschijnlijk weet, vereist conceptie de bevruchting van een ei door een sperma. Terwijl het ei altijd een X-chromosoom draagt, kan mannelijk sperma een X- of Y-chromosoom dragen. Als een X-sperma het ei binnendringt, zal de baby die verwekt wordt een meisje zijn; als er eerst een Y-sperma komt, wordt de baby een jongen. De realiteit is dat genetica in het echte leven heel anders uitpakt dan op papier, en er is een assortiment aan variaties op deze formule, maar voor de eenvoud houden we ons bij de basis.

De eerste 3 ‘geslachtsselectie’-theorieën die we hieronder zullen bespreken, zijn ontstaan ​​in de jaren zestig, toen bioloog Dr. Landrum B. Shettles suggereerde dat mannelijk (Y) en vrouwelijk (X) sperma verschillende kenmerken hadden waarmee rekening kon worden gehouden bij het proberen een bepaald geslacht van een baby verwekken. Tegenwoordig staan ​​pogingen om met zijn suggesties ‘geslachtssturing’ te gebruiken bekend als The Shettles Method. Shettles geloofde dat mannelijk sperma sneller, kleiner en kwetsbaarder was dan vrouwelijk sperma, dat langzamer, groter en ijzersterk was. Bovendien werd aangenomen dat vrouwelijk sperma langer leeft en een zuurdere vaginale omgeving beter verdraagt ​​dan mannelijk sperma.

 

Theorie # 1

 

Heb seks voorafgaand aan de eisprong als je een meisje wenst, en tijdens de eisprong als je een jongen wenst

Omdat dr. Shettles geloofde dat mannelijk sperma niet zo lang kon overleven als vrouwelijk sperma, suggereerde hij dat seks tot 2 dagen voorafgaand aan de eisprong zou neigen naar de conceptie van een babymeisje, aangezien het vrouwelijke sperma een voldoende lange levensduur had. Om de langere reis te overleven om het ei te vinden. Evenzo, als een stelletje hoopte een jongen te verwekken, zouden ze seks moeten hebben zo dicht mogelijk bij de eisprong, omdat men dacht dat het sneller bewegende mannelijke sperma het ei bereikte vóór het vrouwelijke sperma.

 

Theorie # 2

 

Heb seks met diepere penetratiemethoden als je zwanger wilt worden van een jongen, en meer oppervlakkige toegang als je een meisje wilt

Dr. Shettles geloofde dat de “voorsprong” die door diepere penetratie wordt geboden, gunstig zou zijn voor sneller bewegend mannelijk sperma. Hij suggereerde ook dat posities zoals de missionarispositie zouden betekenen dat sperma verder van de baarmoederhals zou worden afgezet, in een zuurdere vaginale omgeving. Omdat men dacht dat mannelijk sperma kwetsbaarder was en minder waarschijnlijk de hogere pH-waarde zou overleven, werd aangenomen dat seks in deze positie de conceptie van een vrouwelijke baby bevorderde.

 

Theorie # 3

 

Gelijktijdig orgasme is in het voordeel van jongens en het vermijden van vrouwelijk orgasme in het voordeel van meisjes.

Net als bij de vorige suggestie, geloofde Shettles dat een gelijktijdig orgasme van beide partners zou helpen om het sperma van die kleine babyjongen als eerste bij het te bevruchten eitje te krijgen, terwijl het vermijden van het vrouwelijke orgasme de bekkencontracties zou verminderen die Y-sperma de eerste scheur bij het ei zouden geven.

 

Werkt een van de door Dr. Shettles voorgestelde methoden?

Nou… technisch gezien heb je 50% kans om een ​​jongen of een meisje te krijgen, dus de kans is groot dat het lijkt alsof de techniek effectief is. Onderzoek suggereert echter dat onderzoekers geen morfologische verschillen hebben gevonden tussen menselijk X-sperma en menselijk Y-sperma en Y-stierensperma zwemt niet sneller dan X-sperma. Dus het lijkt erop dat de theorieën met betrekking tot zwemsnelheid de prullenbak in kunnen.

Afgezien daarvan, als je de Shettles-methode gebruikte om van een meisjesbaby zwanger te worden en seks vermeed tijdens je meest vruchtbare periode, neemt je kans om zwanger te worden helemaal af. Het is dus nogal een risico.

 

Theorie # 4

 

Een calorierijk dieet (ongeveer 2.250 calorieën) bevordert de conceptie van jongens

Volgens een onderzoek uit 2008 hebben moeders die elke dag ontbijten, bij voorkeur een kom ontbijtgranen, meer kans op een jongen. Er wordt gedacht dat, omdat babyjongens gemiddeld zwaarder zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers, er evolutionaire voordelen kunnen zijn verbonden aan het produceren van een jongen wanneer voedsel voor de moeder direct beschikbaar was.

 

Werkt het?

De hierboven genoemde studie toonde aan dat in een steekproef met 740 zwangere vrouwen 56% van de vrouwen met een dieet van 2.250 calorieën of meer een jongen verwekte, versus 45% van de vrouwen die een dieet van ongeveer 1.750 calorieën consumeerden. Hoewel de kans slechts met 9% toenam, was er enige invloed op het dieet en het geslacht van een baby.

 

Dus, kun je echt bepalen of je een jongen of een meisje verwekt?

De enige methode die bijna 100% effectief is bij het selecteren van het geslacht van jouw baby, is het gebruik van genetische pre-implantatiediagnose als onderdeel van het proces van in-vitrofertilisatie. Zoals je waarschijnlijk weet, is IVF niet alleen een emotioneel en fysiek veeleisende procedure, maar het is ook erg duur. Bovendien is de morele en ethische discussie over het vooraf bepalen van het geslacht van onze kinderen behoorlijk zwaar.

De meeste mensen zijn het erover eens dat het beter is om deze keuze aan de natuur over te laten, maar als je in de stemming bent om te experimenteren met enkele van de hierboven genoemde natuurlijke theorieën, is het ergste dat kan gebeuren dat je zwanger wordt van een lieve kleine baby. Lijkt mij helemaal prima.

Heb je een van de bovengenoemde methoden geprobeerd voor een jongen of een meisje? Werkten ze? Zijn er andere interessante theorieën? Deel ze met ons in de reacties hieronder. We zijn reuze benieuwd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief