7 tips om snel zwanger te worden

Je bent klaar om zwanger te worden. Nu. Als je eenmaal klaar bent om een ​​gezin te stichten, is wachten het laatste dat je wilt doen. Dus hoe kan je sneller zwanger worden? 7 tips die je kunnen helpen.

Sneller zwanger worden tips
 
Hoewel moeder natuur een hand heeft in de timing, zijn er enkele dingen die je wel of niet kunt doen om jouw kansen om zo snel mogelijk zwanger te worden te vergroten. Lees verder voor zeven tips om zwanger te worden.

 

1 Een medische check

Voordat je officieel begint met proberen zwanger worden, kan je je laten controleren. Vraag jouw arts naar prenatale vitamines die foliumzuur bevatten, die helpen beschermen tegen bepaalde geboorteafwijkingen, zoals spina bifida. Foliumzuur werkt tijdens de vroege stadia van de zwangerschap, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt, zelfs voordat je zwanger wordt.

Doe dit de cyclus voordat je begint te proberen. Als je onderliggende medische problemen hebt, moeten deze onder controle zijn voordat je veilig zwanger kunt worden.

 

2. Leer jouw cyclus kennen

Hoeveel weet je over jouw menstruatiecyclus? Zorg dat je echt begrijpt wanneer je het meest vruchtbaar bent. Ovulatie is de beste tijd om zwanger te raken. Dit is het moment om je te concentreren op seks.

Het helpt om jou bewust te worden van de tekenen van ovulatie, zoals een verandering in jouw baarmoederhalsslijm. Het wordt meestal dun en glad als je het meest vruchtbaar bent. Sommige vrouwen kunnen ook een eenzijdige pijnscheut voelen.

Ovulatie-voorspellingskits kunnen je ook helpen de beste tijd om zwanger te worden te voorspellen. Ze kunnen je niet alleen helpen verzekeren dat je ovuleert, als je onregelmatig geslachtsgemeenschap hebt, vertelt dit je wanneer je het moet hebben om je kansen op zwangerschap te vergroten.

Hier is hoe het werkt: de eerste dag van jouw menstruatie wordt beschouwd als de eerste dag. Begin met testen op dag negen en ga door tot je positief wordt. Vrouwen met een cyclus van 28 dagen hebben de neiging om op dag 14 te ovuleren. Maar veel vrouwen hebben langere of kortere cycli, dus het uitwerpen van een breed net kan je helpen aan meer zekerheid.

Wat als je anticonceptie gebruikt? Moet je even wachten na het stopzetten van de anticonceptie voordat je probeert zwanger te worden? Niet echt. Jaren geleden was de conventionele wijsheid om na het stoppen van de anticonceptie een bepaalde tijd te wachten om te proberen zwanger te worden, maar dat is niet langer waar. Je kunt meteen proberen zwanger te worden nadat je bent gestopt met anticonceptie. Het enige dat je in gedachten moet houden, is dat je zwanger kunt worden voordat je ongesteld wordt, dus het volgen van de ovulatie kan moeilijk zijn en het kan moeilijker zijn om jouw uitgerekende datum te achterhalen. Om deze reden kunnen sommige mensen zich beter voelen als ze wachten tot ze zelf een menstruatie krijgen.

 

3. Maak je geen zorgen over de beste standjes tijdens de sex om zwanger te worden

Mythes zijn er in overvloed over de beste standjes om zwanger te worden, maar het zijn precies dat – mythen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat zegt dat het missionaris standje beter is dan wanneer de vrouw bovenop zit als het gaat om het maximaliseren van jouw kansen om zwanger te worden.

Zeer zelden bevindt de baarmoederhals van een vrouw zich in een ongebruikelijke positie waar standjes tijdens de sex een verschil kunnen maken.

Bepaalde posities die de zwaartekracht tarten, zoals bovenop zitten of staan ​​tijdens geslachtsgemeenschap, kunnen sperma echter ontmoedigen om stroomopwaarts te reizen. Het is een kwestie van zwaartekracht je wilt niet dat al het sperma eruit loopt ondanks dat zaadcellen snelle kleine beestjes zijn.

 

4. Blijf direct na de geslachtsgemeenschap in bed

Je hebt deze waarschijnlijk wel eens gehoord – ga na het vrijen in bed liggen met je voeten in de lucht liggen om de kans op zwangerschap te vergroten. Waar? Niet (helemaal).

Het is een goed advies om na de geslachtsgemeenschap 10 tot 15 minuten in bed te liggen, maar je hoeft je voeten niet in de lucht te steken. Je bekken beweegt niet als je je benen in de lucht steekt. Ga gedurende deze tijd niet naar de wc. Als je 10 tot 15 minuten wacht, zal het sperma dat in de baarmoederhals komt, zich in de baarmoederhals bevinden.

 

5. Overdrijf het niet om zwanger te worden

Elke dag seks hebben, zelfs tijdens de eisprong, verhoogt niet noodzakelijkerwijs jouw kansen om zwanger te worden. Over het algemeen helpt het om sex te hebben rond de dag van de ovulatie om je kans om zwanger te worden te vergroten. Sperma kan tot 5 dagen in jouw lichaam leven. De beste suggestie is om regelmatig seks te hebben – wanneer je ovuleert, en wanneer niet.

Over sperma gesproken, het dragen van nauwsluitende kleding kan het aantal zaadcellen negatief beïnvloeden. Dat geldt ook voor tijd doorbrengen in een bubbelbad of jacuzzi. De telefoongewoonten van jouw man kunnen ook wel van belang zijn. Een onderzoek in het tijdschrift Fertility and Sterility toonde aan dat mannen die een handsfree apparaat met een mobiele telefoon gebruikten en hun telefoon dicht bij hun testikels hielden, een slechtere spermakwaliteit hadden.

Mogelijk moeten ze de edamame (sojabonen) en ander sojaproducten ook een tijdje doorgeven. Mannen die veel sojavoedsel eten, hebben mogelijk een lagere spermaconcentratie dan mannen die geen sojavoedsel eten, blijkt uit een studie die online is gepubliceerd in Human Reproduction.

 

6. Ontstressen op elke mogelijke manier

Probeer niet gestrest te raken over het stichten van een gezin. Je kunt met jouw ogen rollen als iemand zegt: “Ontspan en het zal gebeuren”, maar stress kan de eisprong zelfs verstoren. Dus hoe meer ontspannen je bent, hoe beter.

Wat je ook helpt om te ontstressen, het is prima, zolang het maar gezond is. Er zijn aanwijzingen dat acupunctuur kan helpen bij het verminderen van stress en het vergroten van jouw kansen om zwanger te worden. En hoewel het niet slim is om te veel alcohol te drinken als je probeert zwanger te worden, kan een glas wijn geen kwaad.

 

7. Leef een gezond leven

Sporten is een gezonde gewoonte, vooral als het je helpt om op jouw ideale gewicht te blijven. Maar net als al het andere kun je te veel van het goede krijgen. Te veel lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat je niet ovuleert.

Wat is teveel? Het kan voor verschillende vrouwen anders zijn. Als je een fanatieke sporter bent en nog steeds regelmatig menstrueert, is jouw trainingsregime waarschijnlijk geen probleem. Maar jouw menstruatie is niet het eerste signaal dat je mogelijk te zwaar traint. Het eerste dat gebeurt, is dat je een kortere tweede helft van je cyclus hebt. Je zou 14 dagen na de eisprong een menstruatie moeten hebben, maar te veel lichaamsbeweging kan deze fase verkorten. Dit zou de eerste hint zijn dat je jouw fitnessregime moet verlichten. Bijhouden hoe lang het duurt voordat je een menstruatie krijgt nadat je ovuleert is de beste manier om het zeker te weten.

De beste manier om jouw kansen om zwanger te worden te vergroten terwijl je de gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging krijgt, is door middel van matige lichaamsbeweging – denk stevig wandelen – twee en een half uur per week (of minstens 30 minuten, 5 dagen per week).

Stop met roken om de kans op zwangerschap te vergroten. Afgezien van alle andere negatieve gezondheidseffecten van roken, vermindert deze vervelende gewoonte ook de vruchtbaarheid. Het beïnvloedt de oestrogeenspiegels en de ovulatie.

En maak je niet al te veel zorgen over het zwanger worden. Vijfentachtig procent van de vrouwen zal binnen een jaar na het proberen zwanger worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief