10 dingen die ik wou dat ik had gedaan toen ik zwanger was

Terugkijkend had ik de dingen anders kunnen doen tijdens de zwangerschap. Nu, met baby, heb ik spijt van een aantal beslissingen die ik heb genomen toen ik zwanger was. Ik heb niet genoeg spijt van ze om te proberen nog een kind te krijgen, maar toch. Als er ooit een tweede zwangerschap zou zijn, weet ik wat ik op mijn zwangerschapswensenlijst zou zetten.

Had ik dit maar gedaan toen ik zwanger was
 

Ik wou dat ik … een zwangerschapsfotoshoot had gedaan (of op zijn minst een paar buikfoto’s had gemaakt)

Hoe erg je je buik ook haat in het derde trimester, ongeveer een week na de bevalling kun je je niet meer voorstellen wat het was om een ​​ENORME buik te hebben. (Niet dat je weer terug je figuur terug hebt van vóór de zwangerschap – nee, je ziet er gewoon halfzwanger uit. Voor de komende weken, maanden, jaar of zo. Sorry). Maar hoe dan ook, je kunt je niet herinneren hoe vreselijk ongemakkelijk en verschrikkelijk het was om zwanger te zijn. Een paar weken later zul je denken dat zwangerschap ‘zo speciaal’ was. Voeg nog een maand toe en je zult verlangen naar het gevoel van een baby die in je beweegt.

Dat voedt het verlangen naar zwangerschapsfoto’s. Wat je niet nam, want toen dacht je dat je eruitzag als een zwaarlijvige walvis. Negen maanden lang dacht ik dat zwangerschapsfotoshoots onzin waren. Waarom geld verspillen aan foto’s waarop je eruitziet als een zwaarlijvige walvis? Nu zit ik opgescheept met een vervelende, wazige selfie, me realiserend dat ik er zwanger uitzag dan ik ooit dacht, en ik vroeg me af waarom ik geen zwangerschapsfotoshoot heb gedaan? Waarom heb ik niet dagelijks of in ieder geval wekelijks een foto gemaakt om mijn buik te zien groeien?! WAAROM?!

 

Ik wou dat ik … dezelfde muziek had opgezet voordat ik naar bed ging. Elke nacht

Op die manier leert de ongeboren baby al dat wanneer de muziek speelt, het tijd is om te gaan slapen. Er is waarschijnlijk een kans van 0,4% dat dit echt werkt, maar dat is genoeg. Geloof me, als je baby weigert te slapen, denk je ‘Ik had dit zo moeten proberen’. Vooral als je na het googlen ‘hoe krijg ik godsnaam mijn baby in slaap’ een verhaal tegenkomt over een baby die meteen wegdommelt als hij dat ene slaapliedje hoort, want dat is wat zijn zwangere mama elke avond speelde. Herhaal die deuntjes!

 

Ik wou dat ik had … nagedacht over het feit dat het best gaaf is om een ​​echte baby in je te hebben groeien

Er groeit een echte mini-mens in je buik. Ik herhaal: er groeit momenteel een mens in je buik. Lees die laatste zin nog vier keer en besef dat dit ontzettend gaaf is. Geen zorgen, ik weet dat zwanger zijn negen maanden overgeven kan zijn, boeren en last hebben van brandend maagzuur, dus ik ga niet zeggen dat je ervan moet genieten. Maar als je beseft dat het eigenlijk een wonder is, kan het je aan het lachen maken na je dagelijkse bezoek aan het toilet voor je zwangerschapsmisselijkheid.

 

Ik wou dat ik … filmpjes had gemaakt van een babyvoetje dat probeerde zich een weg naar buiten te trappen door mijn buik

Toen dit mij overkwam, leek het meer op een scène uit Alien, dus ik sloot snel mijn ogen omdat ik horrorfilms haat. Nu heb ik er enorm veel spijt van dat ik dit niet op camera heb vastgelegd. Het is iets dat je nooit meer terugkrijgt en de verbazing op het gezicht van je zoon of dochter wanneer ze groter zijn is geweldig.

 

Ik wou dat ik … (nog meer) gebruik had gemaakt van de situatie

Eerlijk gezegd heb ik dit al een beetje, soms veel, gedaan. Maar ik had het gemakkelijk meer kunnen doen. ‘Ja, maar ik ben zwanger’ is in feite jouw belangrijkste reden om 9 maanden alleen maar te doen waar jij echt zin in hebt. Het is het einde van elke discussie en garandeert bijna dat je krijgt wat je maar wilt, wanneer je maar wilt. ‘Ja, maar ik heb ook een pasgeborene’ werkt best goed, maar als de baby in luiermaat 3 past, denken de meeste mensen dat het niet meer nodig is om voor al je wensen te buigen. Het ergste is je partner. Als de baby wordt geboren, heeft hij het tegenargument ‘Maar ik heb ook niet de hele nacht geslapen’ en hij is niet bang om het te gebruiken. De klootzak.

 

Ik wou dat ik … mijn mooiste kleren had aangetrokken en geweldige foto’s had gemaakt

Doe dit direct na de positieve zwangerschapstest, anders pas je niet meer in je mooie kleren. Een bevalling betekent helaas niet dat je er direct weer normaal uitziet. Misschien pas ik in 2030 weer in mijn outfits, maar over tien jaar zal mijn hele kledingkast vreselijk uit de mode zijn. Daarom moet je die afbeeldingen direct maken nadat die twee lijnen zijn verschenen op de zwangerschapstest. Maak niet de fout om de zwangerschapstest waarop je zojuist hebt geplast of een echo-foto ook op de foto te zetten; wees gewoon jezelf. De leuke, leuke, gelukkige, totaal geweldige jij. Op deze manier kun je als de baby is geboren nog steeds foto’s op sociale media plaatsen waarin je eruitziet als een normaal persoon. Als iemand die alles bij elkaar heeft, in plaats van een vermoeide hormonale puinhoop die altijd onder het braaksel van de baby zit en alleen maar een pyjama draagt.

 

Ik wou dat ik … een babyshower had georganiseerd

Ik dacht altijd dat babyshowers voor idioten waren. Met veel te felgekleurde cupcakes, alcoholvrije cocktails (wat is daar de lol van?) en stomme gender-onthullingsspelletjes. Jeez, laten we allemaal berichten schrijven voor de baby die ze de komende zes jaar niet zal kunnen lezen – nutteloos. Nee bedankt.
Mijn mening is echter 180 graden gedraaid. Want een babyshower is een groot feest met al je vriendinnetjes en… zonder huilende baby’s. Bovendien krijg je veel cadeautjes en lekker eten. IK WIL ER EEN! Ik had er drie moeten organiseren; één voor elk trimester.

 

Ik wou dat ik … baargoud had geëist

‘Baargoud? Wat een vreselijk onfeministisch idee, ’dacht ik. En ‘Misschien draagt ​​mijn partner nog wat bij als de baby eindelijk geboren is’. Dat was erg naïef van mij. Omdat hij dat inderdaad niet doet. En nee, ik heb aan het eind van het jaar geen mama-bonus nodig, maar een heel klein beetje
waardering voor het feit dat ik negen maanden heb doorgebracht met het dragen van zijn kind zou fijn zijn. Oftewel: geef mij baargoud, een cadeautje! Het hoeven geen sieraden te zijn, een nieuw snowboard is ook oké – ik ben niet kieskeurig.

 

Ik wou dat ik… meer tijd voor mezelf had genomen

Ja, afgezien van ‘Geniet ervan!’ En ‘Slaap nu het nog kan!’ is het het meeste cliché advies ter wereld. Je hebt dit waarschijnlijk al een miljoen keer gehoord, aangezien iedereen een zwangere vrouw zal vertellen dat ze meer tijd voor mezelf moet hebben. Maar daar is een reden voor. Geloof me. En neem die tijd voor mezelf!

 

Ik wou dat ik … meteen om die ruggenprik had gevraagd

Als laatste maar zeker niet minder waar: zorg voor een ruggenprik bij het eerste teken van weeën. Ik had het romantische idee om te baren zoals de natuur het bedoeld had; in bad, zonder pijnstillers, positieve affirmaties chanten en niets anders gebruiken dan mijn eigen kracht. Al die hippiejazz. Het bleek een heel slecht idee te zijn; Ik kan niet met pijn omgaan, dus begon ik hysterisch te huilen na wee nummer één. Een kind baren valt voor mij, net zoals het trekken van je verstandskiezen of het laten verwijderen van je blindedarm, in de categorie: ‘dingen die je alleen doet als je goed verdoofd bent’.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief