10 veelgemaakte fouten die moeders maken in het derde trimester

Hoewel zwangerschap een van de mooiste fasen van het leven van een vrouw kan zijn, kan het ook verwarrend zijn, vooral voor nieuwe moeders, met betrekking tot de wel en niet te doen tijdens het derde trimester van de zwangerschap. Als gevolg hiervan worden er regelmatig foutjes gemaakt in het derde trimester van de zwangerschap.

Fouten die moeders maken tijdens derde trimester
 
Hieronder volgen 10 van de meest voorkomende fouten die moeders moeten vermijden tijdens het derde trimester van de zwangerschap.

 

10. Het aanhouden van de verkeerde slaaphouding

De buik zet behoorlijk uit en de baarmoeder beweegt iets omhoog voor meer ruimte tijdens het derde trimester van de zwangerschap. Omdat de baby in het derde trimester veel zwaarder is, kan slapen op de rug ongemak veroorzaken en de bloedstroom naar de baarmoeder beperken. De beste slaaphouding gedurende deze tijd is om aan de linkerkant van het lichaam te slapen.

 

9. Eten voor twee

Veel mensen adviseren misschien dat van zwangere vrouwen voor twee moeten eten, vooral in het derde trimester van de zwangerschap, wanneer de baby groter is. De inname van meer calorieën dan nodig kan echter problemen veroorzaken, zoals zwangerschapsdiabetes. Vrouwen die in verwachting zijn moeten absoluut meer eten tijdens de zwangerschap, maar niet voor een heel ander persoon. Nauwkeuriger gezegd, ze zouden genoeg moeten eten voor zichzelf en de ongeboren baby. Bekijk hoe je een gezond voedingsplan kunt volgen om ervoor te zorgen dat jij en jouw baby alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

 

8. Minder slapen

Sommige aanstaande moeders kunnen een compromis sluiten over hun slaap als ze proberen het evenwicht tussen werk en privéleven te behouden. Vaak proberen moeders in het derde trimester van de zwangerschap zoveel mogelijk werk te verzetten voordat de baby komt. Denk aan de welbekende nesteldrang. Daarom verliezen ze de broodnodige slaaptijd en rust, wat erg belangrijk is. Als je tijdens de zwangerschap goed slaapt, voelt je je fris en energiek.

 

7. Vermijden van lichaamsbeweging

Tenzij de verloskundige heeft aanbevolen om geen lichamelijke activiteit te ondernemen, is er geen goede reden om sporten of bewegen over te slaan in het derde trimester van de zwangerschap. Zwangerschapsoefeningen zoals wandelen, zwemmen, bekkenbodemoefeningen en andere helpen het lichaam voor te bereiden op de geboorte van een kind en houden de moeder ook lichamelijk fit tot de bevalling.

 

6. Niet genoeg eten

Veel moeders beginnen in het derde trimester van de zwangerschap last te krijgen van de gewichtstoename en verminderen hun calorie-inname. Dit kan erg zijn omdat de baby en hun lichaam mogelijk niet alle benodigde voeding krijgen, waardoor tekorten ontstaan. Lees over voedingsmiddelen die het gewicht van jouw baby tijdens het derde trimester verhogen.

 

5. Alles googlen

Dankzij de beschikbaarheid van antwoorden van vrijwel alles online, wenden veel mensen, vooral zwangere dames, zich tot internet voor gezondheidsadvies. Voor gezondheidsgerelateerde vragen in het derde trimester van de zwangerschap is het altijd raadzaam om alleen professioneel medisch advies in te winnen en erop te vertrouwen.

 

4. Autoveiligheid negeren

Het wordt niet aanbevolen om geen veiligheidsgordel te dragen, vooral niet in het derde trimester van de zwangerschap. Veel moeders zijn bang dat de druk van de veiligheidsgordel schadelijk kan zijn voor de baby. Als ze echter correct worden gedragen, zijn autogordels absoluut veilig.

 

3. Op vakantie gaan

Dit is een van de belangrijkste zwangerschapstips in het derde trimester. Reizen tijdens het laatste trimester brengt veel onnodige risico’s voor moeder en baby met zich mee. Zwangere vrouwen moeten bij de meeste luchtvaartmaatschappijen vanaf week 27 een zwangerschapsverklaring overhandigen. Maar er babymoons zijn ook steeds populairder aan het worden dus het is allemaal wat contrasterend.

 

2. Het dragen van het verkeerde schoenen

In het laatste trimester van de zwangerschap is de buik het grootst en soms kan dit evenwichtsproblemen veroorzaken. Het dragen van het verkeerde schoenen, zoals hoge hakken, kan ongelukken veroorzaken, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de zwangerschap.

 

1. Het advies van de dokter niet opvolgen

Iets doen tegen het advies van de verloskundige in is een grote fout en geldt voor alles, van sporten tot niet goed eten. Elke zwangerschap is anders en iets doen alleen omdat alle andere zwangere vrouwen het doen, is een ernstige vergissing.
Het is belangrijk om de bovengenoemde fouten te vermijden om de veiligheid van de moeder en het ongeboren kind tijdens de laatste weken van de zwangerschap te garanderen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief