Is het veilig om hoge hakken te dragen tijdens de zwangerschap?

Hou je van schoenen en ben je zwanger? Let dan op. We gaan het hebben over hoge hakken en zwanger zijn.

Hoge hakken dragen tijdens de zwangerschap
 
Elke keer dat een zwangere beroemdheid op torenhoge hakken naar buiten stapt, haalt het meteen de krantenkoppen. Soms is het omdat de aanstaande moeder er zo chique uitziet; soms suggereren mensen dat haar onzekere schoeisel op de een of andere manier haar onschuldige ongeboren baby in gevaar brengt.

Het blijkt dat het opheffen van jouw hielen geen intrinsiek gevaar oplevert voor jouw gewrichten of spieren. Maar het is jouw reeds aangetaste evenwicht dat reden tot bezorgdheid kan en zou moeten zijn, vooral in dat vervelende derde trimester, wanneer jouw zwaartepunt ver weg is en je meer kans hebt om te vallen. Vroeg in de zwangerschap zijn hakken geen probleem. Ze zijn echt sexy en dat is alles, maar tegen het derde trimester kan het dragen van superhoge hakken rugpijn veroorzaken. En ja, het risico bestaat dat je struikelt en de baby pijn doet.

Dus draag hakken in het begin van de zwangerschap met (voorzichtig) vertrouwen, maar ruil de stiletto’s in voor een paar platte schoenen als je uitgerekende datum nadert. Je bent veiliger en comfortabeler.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief