Hoe je jouw schoonheidsroutine kunt aanpassen voor jouw zwangerschap

Hier lees je hoe je er tijdens de zwangerschap op jouw best uitziet en je op jouw best voelt, terwijl je jouw baby superveilig houdt. Nu je in verwachting bent, wil je wat veranderingen in je schoonheidsroutine aanbrengen om een ​​gezonde zwangerschap te garanderen.

schoonheidsroutine zwangerschap
 

Let meer op de labels van verzorgingsproducten

Er zijn enkele chemicaliën die je dient te vermijden in huidverzorgingsproducten, zoals accutane, tetracycline, actueel salicylzuur en benzoylperoxide. Als je ergens niet zeker van bent, neem dan contact op met jouw verloskundige.

Sommige deskundigen zijn van mening dat een chemische stof die in bepaalde nagellakken wordt aangetroffen, dibutylftalaat (DBP), schadelijk kan zijn voor jouw foetus. Je zult ook formaldehyde en tolueen willen vermijden. Gelukkig zijn er grote merken die deze ingrediënten niet hebben.

 

Overweeg volledig naturel te gaan

Afgezien van die belangrijkste chemicaliën, zal jouw verloskundige je waarschijnlijk vertellen dat je je niet hoeft te beperken, aangezien er niet veel huidverzorgingsingrediënten zijn waarvan is bewezen dat ze gezondheidsproblemen veroorzaken bij ongeboren baby’s. Maar veel aanstaande moeders proberen producten met rare chemicaliën of additieven te vermijden. Onthoud dat wat er op jouw huid gebeurt, uiteindelijk in jouw lichaam en bloedbaan terecht kan komen. Zie het op dezelfde manier zoals je junkfood vermijdt tijdens de zwangerschap – het is omdat je wilt dat jouw baby wordt blootgesteld aan goede, gezonde dingen en niets te slechts. Grote ingrediënten om te vermijden zijn parabenen, geurstoffen en petroleum. Jouw huid kan ook gevoeliger zijn dan vóór de zwangerschap, en aan hoe minder chemicaliën je wordt blootgesteld, hoe kleiner de kans dat je een reactie krijgt.

 

Kies voor slimme schoonheidsproducten

De welk bekende zwangerschapsgloed is helaas niet zo voor alle mama’s weggelegd. Zwangerschapshormonen kunnen een vlekkerige, rode huid, acne of wallen veroorzaken. Maar geloof ons, meer foundation is niet het antwoord. Het kan niet alleen je huid meer irriteren, het lijkt er ook op dat je iets probeert te verbergen (niet goed). Gebruik in plaats daarvan poeder of een lichte, olievrije, getinte vochtinbrengende crème. Houd er rekening mee dat de huidskleur kan veranderen tijdens de zwangerschap, dus het kan zijn dat je een tint donkerder of lichter moet gaan.

 

Accenten leggen

Als je er opgezwollen uitziet of je dik voelt, wil je zeker de delen benadrukken waar je je goed bij voelt, of het nu je lippen zijn of je ogen. Dit is het moment om een ​​leuke, nieuwe lipkleur of oogschaduw te proberen.

 

Leer nieuwe trucs

Veel aanstaande moeders klagen dat hun gezicht er tijdens de zwangerschap voller uitziet. Probeer je gezicht af te slanken met deze lastige blush-techniek: accentueer je jukbeenderen door een donkerdere tint blush eronder te gebruiken. Breng een lichtere tint aan op de appels van je wangen en langs je jukbeenderen.

 

Informeer jouw schoonheidsspecialist

Het kleuren van je haar tijdens de zwangerschap wordt over het algemeen als veilig beschouwd, hoewel er geen wetenschappelijke studies zijn die dit definitief hebben vastgesteld. Artsen raden vaak aan om jouw haar tijdens jouw eerste trimester niet te kleuren, omdat de baby in die periode kwetsbaarder is. Later in de zwangerschap wil je misschien highlights gebruiken die niet zo dicht bij je hoofdhuid komen als andere kleurstoffen, of kies je voor iets met minder ammoniak of peroxide. Je kunt ook een volledig natuurlijke kleurstof kiezen, zoals indigo of zwart walnootromp poeder.

Als je tijdens de zwangerschap een manicure of gezichtsbehandeling nodig hebt, dan kan dat gewoon. Maar vertel je kapper en schoonheidsspecialist dat je zwanger bent, zelfs als je het nog niet aan andere mensen vertelt. Op die manier kan ze producten kiezen zonder agressieve of potentieel schadelijke zuren en chemicaliën. Als je in een kapsalon of schoonheidssalon bent, zorg er dan voor dat je je in een goed geventileerde ruimte bevindt – je wilt geen haarverf of poetsdampen inademen, omdat dit schadelijk kan zijn voor jouw longen en het zich ontwikkelende lichaam van jouw baby. Je moet er ook voor zorgen dat jouw nagelstyliste gesteriliseerd gereedschap gebruikt om infecties te voorkomen. Als je niet weet wat voor soort nagellak je schoonheidssalon gebruikt, overweeg dan om je eigen fles 3-vrije nagellak (die geen dibutylftalaat, tolueen of formaldehyde bevat) mee te nemen voor je manicure en pedicure behandeling.

 

Wees lief voor jouw huid

Probeert je jouw extreme huidproblemen onder controle te houden? Als je een vette huid hebt, schakel dan over op olievrije producten, gebruik vloeipapier en verander je gezichtsreiniger in een gezichtsreiniger voor vette huidtypes (maar je wilt degenen met salicylzuur, benzoylperoxide of retinoïden vermijden). Voor een droge huid, exfoliëren, hydrateren en een milde gezichtsreiniger gebruiken. Je zult ook chloorwater willen vermijden, omdat het de huid gemakkelijk uitdroogt.

 

Blijf uit de zon gedurende je zwangerschap

Ooit gehoord van het zwangerschapsmasker? Het is wanneer toekomstige moeders donkere vlekken op hun huid krijgen, en blootstelling aan de zon kan dit veroorzaken. Zorg er dus voor dat je de blootstelling aan de zon minimaliseert en jouw zonnebrand factor maximaliseert.

Als je donkere vlekken krijgt, weet dan dat deze waarschijnlijk na jouw zwangerschap verdwijnen. In de tussentijd kun je ze bedekken met wat make-up. Zeg het zeker tegen jouw verloskundige, zodat zij het kan controleren om er zeker van te zijn dat het geen ander huidprobleem is. Ze kan ook een andere behandeling aanbevelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief