Krijg ik een jongen omdat ik geen last heb van ochtendmisselijkheid?

Niet noodzakelijk. Investeer dus niet in blauwe babykleertjes omdat je het geluk hebt dat je geen ochtendmisselijkheid hebt. Er zijn aanwijzingen dat hormonen die door baby meisjes gemaakt worden moeders meer misselijk maken in de zwangerschap dan als ze zwanger zijn van een jongen.

Geen ochtendmisselijkheid dan een jongen
 

55% kans op een meisje bij hevige ochtendmisselijkheid

Onderzoek suggereert dat moeders die tijdens de zwangerschap in het eerste trimester ernstige misselijkheid hebben (hyperemesis gravidarum), iets meer kans hebben op meisjes. Een Zweeds onderzoek onder meer dan 1 miljoen vrouwen met hyperemesis gravidarum ontdekte dat 55 procent van een meisje beviel. Maar deze studie werd gedaan met aanstaande moeders die vanwege de misselijkheid in het ziekenhuis waren opgenomen, en experts weten niet zeker hoe hun bevindingen van toepassing zijn op vrouwen die lijden aan meer typische ochtendmisselijkheid.

 

Zeker weten? Een paar weken wachten…

De mid-zwangerschap echo die veel moeders hebben als ze 18 tot 22 weken oud zijn, is een veel betrouwbaardere – hoewel niet onfeilbare – manier om het geslacht van je baby te bepalen. En als je om een ​​of andere reden een vruchtwaterpunctie hebt, kun je natuurlijk met 100 procent zekerheid achterhalen of je een jongen of een meisje krijgt.

Sommige testcentra en dokterspraktijken bieden nu ook een nieuwe bloedtest aan waarbij het DNA van een baby wordt gebruikt om chromosomale aandoeningen op te sporen na 9 weken zwangerschap of later. Deze test is niet-invasief en onthult ook het geslacht van de baby.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief