5 mensen die moeten weten dat je zwanger bent

Beslissen wanneer en aan wie je over jouw zwangerschap vertelt, is voor het grootste deel jouw zaak. Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal redenen waarom het zo snel mogelijk delen van het nieuws een must is als je eenmaal ontdekt hebt dat je zwanger bent. Veel vrouwen nemen medicijnen tijdens de zwangerschap. Helaas zijn veel medicijnen niet veilig tijdens de zwangerschap of zijn ze niet voldoende bestudeerd om te bepalen of het gebruik ervan op de lange termijn problematisch zal zijn.

mensen die moeten weten dat je zwanger bent

 

Hier zijn vijf mensen die meteen zouden moeten weten dat je zwanger bent:

 

Tandarts

Elke keer dat je tandarts je vraagt ​​of je zwanger bent, is dat niet alleen een leuke manier om je eraan te herinneren dat je biologische klok tikt. Van röntgenfoto’s tot antibiotica, en een regenboog van pijnstillers ertussenin, veel voorkomende procedures en medicijnen kunnen problematisch zijn als je zwanger bent. Ook kan een zwangerschap jouw tandvlees doen bloeden. Als je ze op de hoogte stelt, bespaart dat je weer een nieuwe lezing over jouw waardeloze flosgewoonten.

 

Allergoloog

Als je bij een allergoloog loopt of medicijnen of andere hulpmiddelen gebruikt dan is het belangrijk dat je jouw allergoloog op de hoogte brengt van jouw zwangerschap. Het zijn inhalatoren, vrij verkrijgbare en voorgeschreven medicijnen die allemaal met jouw allergoloog moeten worden besproken zodra je weet van jouw zwangerschap.

 

Dermatoloog

Van sommige dermatologische behandelingen, zoals verschillende acnemedicijnen, is bekend dat ze geboorteafwijkingen veroorzaken. Jouw arts zal je kunnen helpen bepalen of wat je gebruikt moet worden gestopt, of dat er andere opties zijn.

 

Psychiater

Als je zwanger bent en wordt behandeld met medicijnen die zijn voorgeschreven door jouw psychiater, bel hem of haar dan. Soms is een verandering in medicijnen een must, maar soms kun je op dezelfde blijven gebruiken. Jouw psychiater kan je in elk geval goed adviseren wat wijs is gedurende de zwangerschap.

 

Apotheek

Apothekers zijn een beetje de onbezongen helden van de buurt. Ze kunnen je niet alleen helpen bepalen of vrij verkrijgbare medicatie veilig is om te gebruiken tijdens de zwangerschap, ze kunnen je ook doorverwijzen naar degene die jouw vraag kan beantwoorden als ze het niet weten. En als ze weten dat je zwanger bent, kunnen ze optreden als poortwachter om ervoor te zorgen dat de medicijnen die je krijgt voorgeschreven, veilig zijn tijdens de zwangerschap.

 

De waarheid is dat deze lijst een hele lading andere mensen kan bevatten

Jouw huisarts, massagetherapeut, chiropractor, internist, gynaecoloog, endocrinoloog, acupuncturist – eigenlijk moet iedereen die jouw port, prikt of behandelt, het allemaal weten. Op die manier kunnen ze veilige en effectieve zorg bieden voor zowel jou als jouw aankomende baby.

Dit is niet bedoeld om je af te schrikken van A) goede medische zorg of B) medicatie – of het nu homeopathisch is, vrij verkrijgbaar of op recept verkrijgbaar. Dit is eerder een vriendelijke herinnering dat niet alle medicijnen veilig zijn als je zwanger bent. Jezelf informeren door te praten over alle medicijnen die je gebruikt met je medische zorgverleners is een must zodra je zwanger bent. Waarschijnlijk zelfs al als je besluit om te stoppen met de pil en zwanger wil worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief