Kan ik seks hebben met een nieuwe partner als ik zwanger ben?

Seks hebben met iemand anders is niet schadelijk voor jouw baby tijdens de zwangerschap. Maar zorg ervoor dat je echt klaar bent om seks te hebben met je nieuwe partner.

Seks met iemand anders als je zwanger bent
 
Misschien eindigde de relatie met de vader van je baby toen hij ontdekte dat je zwanger was? Als dat het geval is, geef hem dan wat meer tijd om het grote nieuws te verwerken. Misschien heb je zin om weer bij elkaar te komen als je allebei tijd hebt gehad om je aan te passen aan het idee dat je een kind krijgt. Als je nu een nieuwe relatie begint, wordt het weerzien met de vader van jouw baby waarschijnlijk moeilijker.

 

Neem de tijd om een beslissing te nemen

Zelfs als je zeker weet dat je nooit een relatie zult hebben met de vader van je baby, is het toch de moeite waard om goed over je beslissing na te denken. Het is normaal om je een beetje kwetsbaar te voelen als je zwanger bent. Je maakt een grote levensgebeurtenis door en de hormonen die door je lichaam stromen, kunnen ook ongelooflijk krachtig zijn. Het is maar al te gemakkelijk om iets te doen waar je later misschien spijt van krijgt. Gun jezelf dus voldoende tijd om tot een besluit te komen.

Als je nieuwe partner je onder druk zet om seks te hebben, maar je weet het niet zeker, blijf dan standvastig en doe het niet. Als ze echt om je geven, zullen ze zo lang wachten als nodig is.

Als je zeker weet dat je klaar bent voor een nieuwe relatie, zijn dezelfde regels over jouw seksuele gezondheid van toepassing als voordat je zwanger werd. Seks zelf doet je baby geen pijn, maar het oplopen van een seksueel overdraagbare aandoening (soa) kan jou en je baby schaden. Dus ook al ben je al zwanger, zorg ervoor dat je nieuwe seksuele partner een condoom gebruikt.

 

Sperma van een andere man kan het DNA van jouw baby niet beïnvloeden

Als je al onbeschermde seks hebt gehad met een andere man, ben je misschien bang dat zijn sperma op de een of andere manier het uiterlijk of het DNA van je baby kan beïnvloeden. Het goede nieuws is dat dit onmogelijk is. Op voorwaarde dat jouw partner vrij is van soa’s, is jouw baby volkomen veilig en op geen enkele manier beïnvloed.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief