5 tips voor een veilige en gezonde zwangerschap in de winter

Zwanger zijn is een van de meest opwindende en verrukkelijke gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Toch is er soms ook angst maar vooral het verlangen naar een veilige en gezonde zwangerschap en bevalling. Wat betekent dit voor een zwangerschap in de winter?

Veilig in de winter
 
Winters in Nederland kunnen erg koud zijn en zwanger zijn tijdens deze koude, sombere maanden kan moeilijk zijn, maar het is gemakkelijker dan je denkt om comfortabel en gezond te blijven. Hier zijn een paar tips om je te helpen genieten van een zeer opwindende tijd in jouw leven:

 

1. Denk eraan om gehydrateerd te blijven

Alleen omdat het buiten niet warm is, denk je misschien dat uitdroging geen probleem zal zijn, maar de winterlucht kan erg droog zijn, en als je oververhitte winkels en huizen binnengaat, zul je waarschijnlijk het warm vinden en gaan zweten. Dus vergeet niet om meer water te drinken dan je denkt nodig te hebben.

 

2. Haal je griepprik

Tijdens de koude wintermaanden zijn er bijna overal mensen ziek, niezen en hoesten. Houd afstand en was uw handen regelmatig. Zorg er ook voor dat je het griepvaccin krijgt om te voorkomen dat je griep krijgt.

 

3. Blijf actief, maar wees veilig

Lichaamsbeweging kan zwangerschapsklachten helpen verlichten, maar tijdens de koude maanden kun je merken dat je meer op de bank zit dan je zou moeten. Het is gezellig en comfortabel. Probeer te zwemmen in een binnenzwembad of te wandelen op een loopband in de sportschool. Sport niet buitenshuis, want de trottoirs en wegen zijn glad en langdurig buiten staan ​​bij temperaturen onder het vriespunt kan gevaarlijk voor je zijn. Vermijd ook alle risicovolle wintersporten, zoals sneeuwscooteren, skiën, en schaatsen. Lichamelijke activiteit is belangrijk, maar verwaarloos de veiligheid niet.

 

4. Wees voorzichtig met buiten lopen5. Vermijd jeukende, schilferende huid

De wintermaanden zijn berucht vanwege het veroorzaken van een droge huid. Als je zwanger bent, kan een jeukende, droge huid, vooral rond de buik, ondraaglijk zijn. Vermijd warme douches en gebruik dagelijks een goede ongeparfumeerde vochtinbrengende crème.

Alleen omdat het weer buiten verschrikkelijk kan zijn, wil dat nog niet zeggen dat je niet van je zwangerschap kunt genieten. Blijf warm, blijf veilig en zorg ervoor dat je van jouw gezondheid een prioriteit maakt terwijl je je voorbereidt op de aanstaande komst van jouw kleintje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief