16 zwangerschapshacks die je zwangerschap zo veel beter maken

Als je zwanger bent of erover denkt zwanger te worden, heb je waarschijnlijk alle boeken gelezen om jezelf voor te bereiden op wat komen gaat. Zwangerschap is ongetwijfeld een volslagen wonder, maar zelfs wonderen hebben een paar ongelukkige bijwerkingen. Van je omvang tot misselijkheid en alles daartussenin, er zullen waarschijnlijk een paar uitdagingen zijn die samengaan met je schattige bult.

Zwangerschapshacks
 
Het eindresultaat is zeker de strijd waard, maar meid, er kunnen momenten zijn waarop je dat in twijfel trekt, en daarop zeg ik: ik weet hoe je je voelt. Zo voelen we ons allemaal, want we hebben hetzelfde meegemaakt. Dus als je merkt dat je op die momenten van wanhoop bent, raadpleeg dan deze lijst. Hier zijn 16 tips en hacks die het leven gegarandeerd een beetje beheersbaarder maken als je een aanstaande moeder bent.

 

1. Comfort staat voorop

Dit is de gouden regel van zwangerschap. Wat je ook nodig hebt om comfortabel te zijn, als het haalbaar is, pak het dan. Of het nu om 22:00 uur een gebakken ei is of 5 paar van dezelfde broek met elastische taille, doe het gewoon.

 

2. Neem een snack om 03:00 ’s nachts

Dit lijkt misschien belachelijk, maar als je ’s ochtends vroeg misselijk bent, bewaar dan snacks op jouw nachtkastje. Misselijkheid wordt vaak versterkt als je maag leeg is, dus knabbelen aan een paar crackers na een ochtendtrip naar de badkamer kan de misselijkheid op weg houden.

 

3. Kussens zijn de beste vriend van een zwangere vrouw

Dit gaat terug op de gouden regel: comfort staat voorop. Op jouw zij slapen is de aanbevolen houding tijdens de zwangerschap en vaak het meest comfortabel. Het plaatsen van een kussen onder jouw buik en een tussen jouw knieën kan extra steun en comfort bieden.

 

4. Bewaar je beha in de vriezer

Zomerzwangerschappen zijn notoir wreed, omdat je oneindig zweet. Bewaar een beha in de vriezer voor een snelle afkoeling in de zomer of bij warm weer.

 

5. Draag instappers

Tijdens de zwangerschap zal je merken dat bukken steeds lastiger gaat. Draag instappers zodat je niet je veters hoeft te strikken en je toch comfortabele schoenen kan dragen.

 

6. Laat iedereen je helpen

Maak een lijst met dingen waar je hulp bij nodig hebt, en als iemand hulp aanbiedt, laat ze je dan helpen. Ja, ik ben een onafhankelijke vrouw, maar vertrouw me hierin, neem de hulp aan wanneer die wordt aangeboden. Dit geldt ook voor na de bevalling.

 

7. Blijf gehydrateerd

Ik weet dat dit meer een voor de hand liggende uitspraken lijkt dan een hack, maar het is gemakkelijk om uitgedroogd te raken als je een klein mens laat groeien. Houd altijd een bidon bij je. Als je voldoende gehydrateerd bent, blijven jij en jouw baby zich zo goed mogelijk voelen.

 

8. Eet een banaan om krampen in de benen te verlichten

Wat? Bananen? Ja, het is waar. Als je last hebt van krampen in de benen, neem dan een glas water en een banaan. Het kalium in de banaan kan ongewenste krampen in de benen verlichten.

 

9. Gebruik een haarband om je broek omhoog te houden

Dit is waarschijnlijk mijn favoriete zwangerschapshack, en een must voor elke mama die een paar maanden extra uit haar favoriete jeans voor de zwangerschap wil halen.

 

10. Sla zwangerschapskleding over

Als je een comfortabele broek van een maat groter koopt, heb je de extra ruimte die je nodig hebt tijdens de zwangerschap en kun je die ook aan na de bevalling. Hetzelfde geldt voor tops. Zwangerschapskleding kan erg prijzig zijn, dus vergeet niet de mogelijkheid om enkele van jouw favoriete stijlen eenvoudigweg op maat te maken.

 

11. Beha verlengstukken zijn fantastisch

Een beetje extra ruimte nodig rond de ribben? Je bent één Google-zoekopdracht verwijderd van een comfortabelere pasvorm. Het is veel goedkoper dan een nieuwe beha.

 

12. Gembersnoepjes voor ochtendmisselijkheid

Gember staat bekend om zijn maagkalmerende eigenschappen en kan goed werken bij ochtendmisselijkheid. Bewaar een paar gembersnoepjes in je tas als je onderweg bent.

 

13. Maak een ‘noodtas’ van je handtas

We weten dat de nadruk ligt op het inpakken van jouw ziekenhuistas, maar er zijn tal van benodigdheden die je nodig hebt voor de grote dag, vooral als je last hebt van ochtendmisselijkheid tijdens jouw eerste trimester of brandend maagzuur of indigestie later in jouw zwangerschap.

Vul een toilettas met snacks, kauwbare maagzuurremmers, gembersnoepjes, etherische olie van lavendel – alles wat je nodig hebt om een ​​zware dag door te komen – en bewaar het in je tas zodat je altijd voorbereid bent.

 

14. Plan al jouw afspraken in één keer

Zwangerschapsdementie is een echt ding. Het is gemakkelijk om te vergeten jouw 34 weken afspraak in te plannen. Boek al je afspraken daarom allemaal tegelijk, zodat je met jouw werk kunt plannen en precies weet wanneer de volgende gepland staan. Beter nog, probeer jouw afspraken allemaal op dezelfde dag van de week op hetzelfde tijdstip te boeken.

 

15. Neem een keukentang mee

Zoals gezegd, bukken tijdens de zwangerschap is een dingetje. Neem daarom een keukentang mee. Overal. Ook in de douche. Je zou je zeep maar laten vallen.

 

16. Herstel gezwollen voeten met zout

Terwijl het eten van meer zout ervoor kan zorgen dat je meer water vasthoudt en de zwelling verergert, doet het goed om je voeten goed te laten weken in epsom of zeezout om de zwelling te temmen. Gebruik een emmer of grote kom, voeg een paar druppels etherische olie van grapefruit toe en voila! Jouw voeten zullen weer als nieuw aanvoelen.

En dat waren ze: een paar zwangerschapstips om deze “magische” tijd wat minder ongemakkelijk te maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief