Nagelproblemen tijdens de zwangerschap?

Groeien je nagels tijdens de zwangerschap als een gek, maar ze zijn ook droog en broos? Ben je op zoek naar advies over je nagels?

Problemen met je nagels nu je zwanger bent
 
Bijna elk deel van jouw lichaam verandert tijdens de zwangerschap, inclusief nagels. Dankzij stijgingen van de bloeddruk en hormoonspiegels zul je merken dat ze sneller en langer groeien dan normaal. Het slechte nieuws is dat het kan resulteren in dunne, zwakke nagels die barsten en afbladderen.

Suggestie: gebruik dit als een kans om jezelf te verwennen. Breng een bezoek aan de nagelsalon en geniet van het polijsten van je nagels. Zorg ervoor dat de salon goed geventileerd is om dampen te vermijden (zwangere vrouwen zijn extra gevoelig). Breng royaal lotion aan op jouw handen en nagelriemen en vermijd vochtzuigende removers. Knip nagels kort en rond, en houd een nagelvijl bij de hand om kapotte en gespleten punten te behandelen. Van gelatinecapsules en zwangerschapsvitamines die het B-complex vitamine biotine bevatten, beide veilig tijdens de zwangerschap, is ook aangetoond dat ze de nagelsterkte verbeteren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief