25 geniale zwangerschapstips om alle drie de trimesters te overleven

Maak het leven een beetje gemakkelijker als je een zwanger bent met deze geweldige zwangerschapstips. Ze helpen je om het zwangere leven een beetje beter te maken.

Tips zwangerschap
 
Zwanger zijn is een van de meest verbazingwekkende en unieke gevoelens die er zijn. Het zien van die eerste echo, het horen van de hartslag van de baby en het voelen van die eerste fladderende babybewegingen zijn enkele van de meest magische momenten van de zwangerschap.

Maar met al die zoetheid komen tal van uitdagingen. Ochtendmisselijkheid, extreem moe zijn en beperkte mobiliteit hebben zijn slechts enkele van de problemen die zorgen voor een zeer uitdagende 40 weken.

Hier zijn enkele van onze favoriete zwangerschapstips om jouw zwangerschapstijd een beetje gemakkelijker te maken. Deze zwangerschapstips hebben mij persoonlijk geholpen en ik hoop dat ze jou ook helpen.

 

Zwangerschapstips voor lichamelijke gezondheid

De lichamelijke symptomen van zwangerschap beginnen al vroeg. Misselijkheid en vermoeidheid zijn allemaal tekenen dat de baby gezond is, maar niet goed voelt voor mama. Hier zijn enkele zwangerschapstips om jou lichamelijk beter te laten voelen.

 

1. Zwangerschapstip voor misselijkheid

Als het poetsen van je tanden je doet kokhalzen, probeer dan eerst naar de wc te gaan. Naar de wc gaan vlak voordat je je tanden poetst, kan helpen bij je kokhalsreflex. Raar, maar het werkt.

 

2. Tandenpoetsen als je zwanger bent<./h3>
Als dat niet genoeg is om je kokhalsreflex tijdens het poetsen af te weren, ruil dan je tandenborstel in voor een kinder- of peutertandenborstel. Ze zijn veel kleiner, waardoor ze gemakkelijker te poetsen zijn. Je kunt ook kauwgomtandpasta proberen als je niet tegen de geur en smaak van munt kunt.

 

3. Voldoende water drinken

Het drinken van water kan tegen tal van zwangerschapskwalen, zoals een opgeblazen gevoel en obstipatie, helpen. Zet strepen met tijdstippen op jouw favoriete waterfles om je eraan te herinneren genoeg water te drinken gedurende de dag.

 

4. Fruit toevoegen aan je water

Je kunt ook fruitplakken aan jouw water toevoegen als je het moeilijk vindt om gewoon water te drinken. Snijd wat verse citroen, komkommers of watermeloen om het wat zoeter te laten smaken.

 

5. Ochtendmisselijkheid tegen gaan

Als je last hebt van ochtendmisselijkheid, bewaar dan een voorraadje crackers of mueslirepen op je nachtkastje, zodat je ze meteen bij het ontwaken kunt oppeuzelen. Het helpt om te eten voordat je opstaat.

 

6. Alles bij de hand voor als het mis gaat

Pak een misselijkheidsset in voor onderweg. Voeg een mini-tandenborstel, tandpasta, zure snoepjes, pepermuntjes en een kotszakje in voor het geval je in het openbaar misselijk wordt.

 

7. Lekker slapen als je zwanger bent

Investeer in een zwangerschapskussen. Ik hield van mijn zwangerschapskussen en kon niet meer zonder slapen toen mijn zwangerschapsbuik begon te groeien. Je kunt het het beste vroeg in de zwangerschap kopen, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

 

8. Verstopte neus verhelpen

Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van een loopneus of verstopping door zwangerschaps-rhinitis. Je kunt een luchtbevochtiger in jouw kamer gebruiken om vocht aan de lucht toe te voegen en de symptomen van zwangerschaps-rhinitis te verlichten. Een luchtbevochtiger is een van de dingen die je uiteindelijk voor de babykamer wilt hebben, dus maak er nu gebruik van.

 

9. Zwanger in de zomer

Als je in de zomer zwanger bent of in een warm klimaat leeft, kan het erg oncomfortabel en zweterig worden. Berg je beha op in de vriezer zodat deze ijskoud is voordat je hem aantrekt. Je kunt ook enkele gel-ijspakken bewaren om onder je shirt te bewaren. Deze zijn perfect.

 

10. Genezing na de bevalling

Maak een paar makkelijke doe-het-zelf-bevallingsmaandverbanden voor je damesonderdelen. Deze zijn eenvoudig te maken en bieden de broodnodige verlichting daar beneden voor aambeien. Je kunt ze ook na de bevalling gebruiken om nageboorte pijn te verzachten.

 

Zwangerschapstips voor jouw geestelijke gezondheid

Als je je lichamelijk niet goed voelt, voel je je mentaal niet goed en vice versa. Zorg ervoor dat je lichamelijk en geestelijk voor jezelf zorgt. Deze mentale gezondheidstips voor zwangere vrouwen zullen je helpen een beetje meer gezond te blijven.

 

11. Zwangerschapstips of kennis vergroten

Er zijn zoveel vragen die tijdens de zwangerschap naar boven komen. Ik merkte dat ik de hele dag vragen googelde. Pak een paar boeken om je te helpen te blijven leren. Wat je kunt verwachten als je in verwachting bent wil je gewoon graag weten dus zorg dat je het weet.

 

12. Zwangerschapsdementie is echt

Als je eenmaal moeder bent wordt het nog erger. Ik dacht dat het onzin was, maar ik ging van een zeer georganiseerd persoon naar totaal chaotisch. Gebruik jouw agenda en post-its om je te helpen om georganiseerd te blijven. Voeg dingen toe als jouw boodschappen aan je notities in jouw telefoon en gebruik dit ook om to-do-lijstjes te maken. Met je agenda krijg je belangrijke herinneringen op jouw telefoon nu je geheugen je in de steek laat.

 

13. Zwangerschap (en moederschap) zit vol verrassingen

Je weet nooit wat je nodig hebt. Pak een zakje met zwangerschapsbenodigdheden in en bewaar deze in je auto, zodat je hem altijd bij je hebt. Voeg dingen toe als gemakkelijke snacks, een extra set ondergoed voor het geval je lekt en een flesje of AA-drink of water.

 

14. Zorg dat je kan rusten

Het lijkt alsof baby’s je al vroeg op het moederschap proberen voor te bereiden door het moeilijker maken om te slapen. Mijn man is een snurker en het minste geluid zou me wakker maken. Gebruik een slaapkoptelefoon om geluid buiten te houden, zodat je jouw broodnodige rust kunt krijgen.

 

15. Zwangerschapscursussen

Het volgen van cursussen voor zwangerschap, geboorte, pasgeborenen en borstvoeding is erg belangrijk. Maar zorg ervoor dat je de juiste cursussen kiest. We brachten een aantal van onze laatste vrije weekenden opgesloten door in een benauwde kamer en volgden cursussen die maar enigszins gunstig waren. Mijn man en ik hadden onze tijd zoveel beter kunnen besteden door te investeren in goede ouderschapslessen. Enkele interessante zijn, een les voor borstvoeding voor moeders die borstvoeding willen geven en prenatale les voor begin van de bevalling en tips voor pasgeboren baby’s.

 

Zwangerschapskleding tips

Zodra je kleine buik begint te groeien, lijkt het alsof je kleren beginnen te krimpen. Ik wilde niet veel geld uitgeven aan zwangerschapskleding die ik maar een paar maanden zou dragen, dus ik moest manieren vinden om mijn garderobe opnieuw te gebruiken. Bespaar geld op zwangerschapskleding met deze slimme zwangerschapskleding-hacks.

 

16. Zwangerschapstopjes maken

Verander je huidige jurken in zwierige tops en combineer ze met een legging voor een gemakkelijke zwangerschapsoutfit. Als je buik groeit, worden de jurken sowieso te kort.

 

17. Gebruik je huidige beha’s gewoon

In plaats van nieuwe beha’s te kopen, kun je een paar beha-verlengers pakken om de levensduur van je huidige beha’s te verlengen. Je borsten zullen de komende maanden veel veranderen, dus het heeft niet veel zin om nieuwe beha’s te kopen.

 

18. Voedingsbeha

Je kunt vanaf het begin ook een voedingsbeha dragen. Ze zijn comfortabel en hebben meer flexibiliteit.

 

19. Spijkerbroeken kan je gewoon dragen met deze tip

Verleng de levensduur van je spijkerbroek met deze haarbandtruc! Pak een gewoon haarelastiekje en steek het door het gat van je spijkerbroek. Het kan aan de knoop worden vastgemaakt, waardoor je een paar centimeter extra hebt – en extra weken om die broek te dragen.

 

20. Comfortabele schoenen

Het dragen van instapschoenen zal jouw leven een stuk gemakkelijker maken. Als je tennisschoenen wilt dragen voor comfort of tijdens het sporten, pak dan schoenen zonder veters, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je voorover buigt om je veters te strikken.

 

21. Winkel slim

Online shoppen is makkelijk. Geen rijen, kleine pashokjes en veel meer keuze met vaak ook lagere prijzen. Schattige zwangerschapskleding tegen veel lagere prijzen dan bij boetieks. Zeg daar maar eens nee tegen.

 

Zwangerschapshacks voor mobiliteit

Al snel zal bukken en bewegen moeilijker zijn. Gebruik deze zwangerschapstips om jouw mobiliteit als zwangere moeder te verbeteren.

 

22. Hoe je toch wat kan oppakken dat je het laat vallen

Houd een keukentang bij je in de douche voor het geval je iets laat vallen. Je kunt ook een tangetje bij je dragen voor als je dingen laat vallen als je niet onder de douche staat.

 

23. Scheren als je zwanger bent

Voorkom sneetjes door een compacte spiegel bij de hand te houden in de douche om je daar te helpen scheren. Dit is een zwangerschapshack die vooral in het derde trimester van pas zal komen.

 

24. Sporten in het derde trimester

Blijf zo lang mogelijk tijdens jouw derde trimester bewegen. Ik weet dat het op sommige dagen het laatste is waar je zin in hebt, maar je zult je beter voelen nadat je het hebt gedaan. Je kunt zwangerschapsyoga doen, lange wandelingen maken of andere zwangerschapsveilige oefeningen doen.

 

25. Zwem als je zwanger bent

Als je je over het algemeen gewoon zwaar en moe voelt, ga dan zwemmen. Je voelt je gewichtloos in het water en vermindert de druk op je gewrichten en spieren.

Wat waren enkele van de zwangerschapstips die je hebben geholpen om je zwangerschap te overleven? Laat een berichtje achter in de comments en ik zal het aan deze lijst toevoegen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief