Voedingsmiddelen die de striae na de bevalling helpen verminderen

Striae komen vrij vaak voor bij mensen. Deze markeringen lijken rood of zilver van kleur te zijn op de dijen, buik, heupen, enz. Sommige mensen worden kwetsbaar voor deze markeringen als hun familieleden of ouders een vergelijkbare geschiedenis hebben. Deze markeringen worden ook gezien bij vrouwen na de bevalling.

Striae na bevalling
Ben je op zoek naar een remedie om de striae die na jouw bevalling is ontstaan, te verwijderen? Een van de ontmoedigende feiten van de striae is dat er geen permanente remedie is om ze volledig te elimineren. Je kunt echter maatregelen nemen om het optreden van deze markeringen te verminderen, direct als je zwanger wordt.

In dit artikel laten we je enkele van de voedingsmiddelen zien die je zullen helpen om de striae die na de bevalling ontstaan, te verminderen. Je kunt de onderstaande lijst bekijken om al jouw zorgen met betrekking tot de striae weg te houden.

 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C

Weet je waardoor de striae wordt veroorzaakt? Het is het gebrek aan elasticiteit van jouw huid. Deze eigenschap van de huid kan worden verbeterd door tijdens uw zwangerschap de juiste voeding te kiezen. Vitamine C is essentieel om de celfuncties te verbeteren en ook om nieuwe cellen aan te maken. De aanmaak van gezonde huidcellen helpt je om de kans op striae tot op zekere hoogte te verkleinen. Probeer daarom voedingsmiddelen te hebben die rijk zijn aan vitamine C als je deze markeringen wilt verminderen.

De voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C en die als ideaal worden beschouwd voor het regenereren van de huidcellen en het verbeteren van de elasticiteit van de huid zijn:

  • Sinaasappels
  • Grapefruit
  • Bessen
  • Broccoli
  • Kiwi
  • Paprika
  • Meloen

 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E

Er zijn veel onderzoeken die de onvermijdelijke rol van vitamine E bij het verminderen van striae na de bevalling aantonen. Het helpt ook om de dode en beschadigde huidcellen te regenereren. Als je voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan vitamine E, ben je minder vatbaar voor deze kenmerken. De antioxidanten die in deze vitamine aanwezig zijn, helpen ook om jouw huid te beschermen tegen de verontreinigingen die in het milieu worden aangetroffen. Probeer daarom voedingsmiddelen zoals noten, avocado, tomaten, haverzemelen en pindakaas aan jouw dieet toe te voegen terwijl je zwanger bent.

 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink

Collageen is het bindweefsel dat helpt de huid bij elkaar te houden. Striae zullen worden gevormd als er niet voldoende collageen in jouw lichaam zit. De voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink zullen helpen om de productie van zink te verbeteren. Dit mineraal helpt ook om de wonden op de huid sneller te genezen. Probeer daarom meer zinkrijk voedsel te consumeren, zoals vlees, vis, noten, kalkoen, enz.

 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A

We weten allemaal dat vitamine A goed is voor onze ogen. Wist je dat deze vitamine ook goed is voor de huid? Vitamine A is nodig om de gezondheid van onze huid te behouden en ook om de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen te stimuleren. Als je voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A in jouw dieet opneemt, hoef je je geen zorgen te maken over de vorming van striae. Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitamine en die ideaal zijn voor zwangere vrouwen, zijn wortel, meloen, zoete aardappel, tonijn, mango, abrikoos, pompoen en groene bladgroenten.

 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten

Om de kwaliteit en gezondheid van jouw huid te verbeteren en de striae te verminderen, is het noodzakelijk om eiwitrijke voedingsmiddelen in jouw dieet op te nemen. Enkele van de voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en die door zwangere vrouwen kunnen worden geconsumeerd, zijn sojabonen, eieren, kalkoen, kipfilet en tonijn.

 

Water

Water is een veel voorkomende factor die helpt om de algehele gezondheid van jouw lichaam te verbeteren. Het helpt ook om de elasticiteit van jouw huid te verbeteren. Probeer in plaats van thee en koffie te drinken die jouw lichaam uitdroogt, meer water te consumeren. Je huid moet gehydrateerd blijven als je de striae na je bevalling wilt verminderen. Idealiter moeten 8 tot 10 glazen water per dag worden geconsumeerd om jouw huid gezond en gehydrateerd te houden.

Je zou een idee hebben gekregen van het soort voedsel dat moet worden geconsumeerd om de striae te verminderen, uit de bovengenoemde lijst. Als u uw dieet plant, dat alle bovengenoemde vitamines, eiwitten en mineralen bevat, zul je deze kenmerken tot op zekere hoogte moeten verminderen. Een uitgebalanceerd dieet is altijd de beste remedie voor alle problemen die met jouw gezondheid te maken hebben.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief