Blauwe bessen & Peren Smoothie

Peren waren in de aanbieding en ik had ook blauwe bessen (bosbessen) in huis. Wat doe je dan? Juist, je maakt er een lekkere smoothie van. Als je zwanger bent is het immers belangrijk dat je per dag 2 a 3 stuks fruit eet. Dat laat ik me geen twee keer zeggen en daarom maak ik er een lekkere smoothie van voor mijn inmiddels 5,5 maand zwangere vriendin.

Peren zijn vruchten die je heel goed kan eten als je zwanger bent. Ze bevatten namelijk veel vocht en vezels en dat is belangrijk. Zeker wanneer je veel last hebt van ochtendmisselijkheid is vocht belangrijk. Als je overgeeft raak je namelijk veel vocht kwijt. Door peren te eten haal je ook vocht uit andere bronnen dan alleen het drinken van water. Daarnaast bevatten peren ook een aantal mineralen zoals kalium, ijzer en magnesium.

 

Waarom blauwe bessen goed zijn tijdens de zwangerschap

De blauwe bessen hebben heel veel goede werkingen, ook wanneer je zwanger bent. Blauwe bessen bevatten antioxidanten en helpen je bij een aantal zwangerschapskwaaltjes. Zo helpen blauwe bessen tegen diarree, blaasjes in de mond, tandvleesproblemen, blaasontstekingen en andere urineweginfecties. Dit komt omdat blauwe bessen een ontsmettende en ontstekingsremmende werking hebben en wanneer je zwanger bent is dit wel zo prettig. Het gebruik van medicijnen ligt soms wat gecompliceerder als je zwanger bent. Naast deze fijne hulp tegen zwangerschapskwaaltjes hebben blauwe bessen ook een aantal voedingswaarden die goed zijn tijdens de zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan vezels, foliumzuur en vitamine C.

Al met al is het een lekkere smoothie die dus boordevol met goede bestanddelen zit voor tijdens de zwangerschap. Geniet ervan!

 

Wat heb je nodig voor een Blauwe bessen & Peren Smoothie?

  • 2 handjes Blauwe bessen
  • 3 Peren
  • 100 ml Yoghurt

 

Hoe maak je een Blauwe Bessen & Peren Smoothie?

  1. Was de blauwe bessen en gooi ze in de blender
  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in stukjes en gooi ze ook in de blender
  3. Voeg de yoghurt toe en zet de blender aan
  4. Wanneer er een glad, paarsig geheel ontstaat is de smoothie klaar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief