Citroenwater maken

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om de juiste voeding en bouwstoffen voor jou en jouw ongeboren baby binnen te krijgen. Citroenwater kan hierbij helpen. Ik leg je dan ook graag uit hoe we citroenwater maken en wat de voordelen zijn van het drinken van citroenwater.

Citroenen zijn gezond voor jouw zwangerschap. De voordelen van citroen zijn uiteenlopend maar misschien wel de meest praktische is dat citroen kan helpen tegen ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. Dit is dus een groot voordeel voor veel vrouwen die zwanger zijn. Citroenwater kan daarom misschien wel een fijn onderdeel zijn van jouw dagelijkse routine. Daarom hieronder het recept voor het maken van citroenwater.

 

Ingrediƫnten voor citroenwater maken

  • 1 citroen
  • 120 milliliter warm water

 

Citroenwater maken doe je zo

  1. Schenk een glas vol met warm water
  2. Snij een citroen door de midden
  3. Pers de citroen uit
  4. Voeg het cirtoensap bij het warme water
  5. Drink het citroen water door een rietje om contact met je tanden te voorkomen

 

Waarom citroenwater goed is tijdens je zwangerschap

Zoals gezegd is citroenwater. of eigenlijk citroenen, zitten veel goede bestanddelen voor jou als je zwanger bent maar ook wanneer je niet zwanger bent. Citroenen zitten namelijk boordevol met kalium, vitamine C, magnesium en calcium. Dit zijn allemaal belangrijke bestanddelen voor jouw zwangerschap. Daarbij is ook het water natuurlijk gezond voor jou.

 

Hoe en wanneer drink je citroenwater tijdens je zwangerschap?

Het drinken van citroenwater is gezond. Toch zijn er dingen waarop je moet letten bij het drinken van citroenwater. Citroen is namelijk erg zuur. Dat is juist wat goed is tegen dat gevoel van zwangerschapsmisselijkheid. Zuur is echter ook schadelijk voor het glazuur op jouw tanden. Drink citroenwater daarom altijd op een manier dat deze zo min mogelijk in contact komt met je tanden. Een rietje kan hierbij helpen.

Het beste kan je citroenwater drinken direct zodra je op staat. Op een lege maag dus. Het zuivert namelijk je lichaam, gaat ochtendmisselijkheid tegen en geeft je een energieboost. Dat is uiteraard ook prettig want je hebt energie nodig tijdens je zwangerschap. Er gebeurt heel erg veel in jouw lichaam en daardoor kan je last krijgen van zwangerschapsvermoeidheid. Met een glas citroenwater kan je weer wat extra energie krijgen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief