Citroen tijdens je zwangerschap eten

Het eten van citroenen tijdens je zwangerschap is volkomen veilig. Daarbij zweren veel mensen bij citroenen voor de bestrijding van ochtendmisselijkheid. Alleen het ruiken aan een citroen tijdens je zwangerschap is voor sommigen al voldoende.

 

Citroenen eten als je zwanger bent helpt

Het eten van citroenen, of eigenlijk zuur eten, helpt de klachten van ochtendmisselijkheid te verminderen. Dat is raar om te horen misschien want zuur wil je natuurlijk niet aan denken wanneer je misselijk bent. Citroenen eten als je zwanger bent kan je hierbij helpen maar ook eraan ruiken kan helpen. Snij een citroen open en ruik eraan. Ik hoop dat het jou ook kan helpen. Sommige zwangere vrouwen hebben dan ook altijd een citroen in hun thuis.

Je kan zelfs een stukje citroen eten in plaats van eraan te ruiken. Citroenlimonade kan je ook helpen tijdens je zwangerschap om af te komen van je ochtendmisselijkheid.

 

Citroenen helpen je meer ijzer op te nemen als je zwanger bent

Wanneer je zwanger bent dan heb je veel ijzer nodig. Zeker in het eerste trimester want je hebt zo’n 2 liter extra bloed nodig. Nu zitten er in citroenen niet heel erg veel ijzer dus vraag je je misschien af waarom je citroenen moet eten om meer ijzer binnen te krijgen. Het gaat om de vitamine C en laten citroenen daar wel rijk aan zijn. Met voldoende vitamine C in jouw lichaam neem je ook meer ijzer op uit het eten dat je eet.

 

Zwangerschapsvermoeidheid ga je tegen met citroenen

Wanneer je zwanger bent dan ben je vaak moe. Zwangerschapsvermoeidheid is ook niet gek. Er gebeurt namelijk heel veel in jouw lichaam en dat kost allemaal energie. Je bent in jouw buik namelijk een nieuw mensje aan het vormen. Citroenen geven je echter energie en helpen je daarmee je vermoeidheid te verminderen.

Veel mensen adviseren dan ook om zelfgemaakte citroenlimonade te drinken om meer energie te krijgen. Handig voor wanneer je je moe voelt tijdens je zwangerschap.

 

Wat zit er eigenlijk in citroen dat goed is voor je zwangerschap?

Citroenen zitten namelijk vol met gezonde voedingsstoffen. Vitamine C had ik eerder al genoemd maar ook kalium, calcium en magnesium zitten in citroenen. Allemaal belangrijke bouwstoffen voor jouw ongeboren baby. Daarbij bevat citroen ook heel veel antioxidanten die de strijd aangaan met vrije radicalen in jouw lichaam.

De vitamine C helpt om jouw ongeboren baby om botweefsel te vormen. Daarmee is vitamine C niet alleen goed voor de opname van ijzer maar ook direct voor jouw baby. Kalium is er dan weer voor om de zenuwen van jouw baby op te bouwen. Daarbij helpt het bij de vorming van hersencellen.

 

Hoge bloeddruk voorkomen door citroenen eten als je zwanger bent

Het eten van citroenen kan je naast alle voordelen ook nog eens helpen om je bloeddruk op een goed niveau te houden. Hoge bloeddruk komt regelmatig voor bij zwangere vrouwen. Daarom is het fijn om te weten dat het eten van citroenen een hoge bloeddruk met 10% van verminderen.

 

Geen last meer van constipatie tijdens je zwangerschap

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het voorkomen van constipatie tijdens je zwangerschap. Wanneer je dagelijks zelfgemaakte citroenlimonade drinkt dan verklein je de kans op constipatie. Een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief