Boterham met Pindakaas en Banaan

Een boterham met pindakaas en banaan, iedereen heeft er weleens gehoord. Het is heel simpel te maken en smaakt prima, maar wist je ook dat bananen en pindakaas heel gezond zijn tijdens de zwangerschap? Daarom is deze lunch ook een echte aanrader. Banaan is een van de fruitsoorten die je voornamelijk in het eerste trimester echt zou moeten eten.

In banaan zitten heel veel koolhydraten welke je nodig hebt om voldoende energie te houden. Je baby vraagt namelijk heel veel van je en je kan heel snel moe worden tijdens je zwangerschap. Banaan zit daarnaast ook nog eens vol met vitamines en mineralen. Hierin zitten vitamine C, vezels, magnesium, calcium en kalium maar denk ook aan vitamine B6 welke helpt om eten goed te verteren en voedingsstoffen op te nemen in ons lichaam. Daarnaast helpt banaan ook tegen een aantal zwangerschapskwalen. Zo voorkomt het eten van een banaan ochtendmisselijkheid gedurende de zwangerschap.

Banaan houdt namelijk de bloedsuikerspiegel in evenwicht en voorkomt hoge bloeddruk. Ook heeft banaan invloed op de maag en het eten van een banaan kan daarmee een positief effect hebben tegen brandend maagzuur. Alsof dit alles nog niet genoeg is schijnt het eten van banaan tijdens de zwangerschap ook nog eens invloed te hebben op de lichaamstemperatuur van de vrouw tijdens de zwangerschap en de baby wanneer die geboren wordt. Het resulteert namelijk in een lage lichaamstemperatuur en voorkomt daarmee geboorte met koorts. De banaan, zo’n simpel stukje fruit, maar zo belangrijk tijdens de zwangerschap. In de combinatie met brood en pindakaas heb je heel snel een broodje met allemaal goede eigenschappen voor tijdens de zwangerschap. Eet smakelijk.

 

Wat heb je nodig voor een Boterham met Pindakaas en Banaan?

  • Twee boterhammen 
  • Pindakaas
  • 1 banaan

 

Hoe maak je een Boterham met Pindakaas en Banaan?

  1. Smeer pindakaas op een boterham
  2. Schil de banaan en snij in plakjes
  3. Beleg de boterham met pindakaas met banaan plakjes en leg de tweede boterham erop

Een makkie om te maken en lekker om smullen geblazen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief