Broodje zoete kalkoenfilet met hummus

Je bent zwanger en hebt trek in een lekker zoet broodje? Dan is het broodje zoete kalkoenfilet met hummus echt wat voor jou. Hij is simpel en heel snel klaar en smaakt bovenal heel erg lekker. Alweer een favorietje van mijn vriendin tijdens de zwangerschap. Hummus is samen met de kalkoenfilet de basis van dit broodje. In kalkoenfilet zitten natuurlijk eiwitten, vitamine B12, foliumzuur en nog een heleboel goede mineralen.

Allemaal goed voor de ongeboren baby, maar hummus is moeilijker te definiëren. Hummus wordt namelijk in heel veel verschillende variaties gemaakt en er staan ook heel veel recepten op het internet voor het maken van hummus.

Zelfs de naam van hummus is discutabel. Er zijn heel veel variaties zoals humus, humous, hummus, hoemoes en zo nog een aantal meer. Toch is de basis van elke hummus over het algemeen gelijk, kikkererwten, citroen, knoflook en sesamzaad. Hummus is goed tijdens de zwangerschap omdat het bestaat uit producten met goede voedingsstoffen tijdens de zwangerschap. Kikkererwten zijn peulvruchten en bevatten veel foliumzuur, ijzer en fosfor. Daarnaast zitten er veel eiwitten en vezels in. Al met al een gezond belegde boterham die je snel klaar maakt en makkelijk meeneemt. Eet smakelijk!

 

Wat heb je nodig voor een Broodje zoete kalkoenfilet met hummus?

  • Volkoren brood
  • Kalkoenfilet
  • Hummus
  • Honing
  • Zwarte peper

 

Hoe maak je een Broodje zoete kalkoenfilet met hummus?

  1. Smeer wat hummus op een volkoren boterham
  2. Leg daarop een of twee plakjes kalkoenfilet
  3. Druppel er vervolgens wat honing op 
  4. En besprenkel met wat zwarte peper
  5. Leg de tweede boterham erop en eet smakelijk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief