Tuinkers en Eiersalade Sandwich

Ik heb eerder al een eiersalade gemaakt die ook geschikt is voor op een boterham maar hierbij een nieuwe variant die ook heel erg goed in de smaak viel. Met deze eiersalade kan je een hele lekkere Tuinkers en Eiersalade Sandwich maken.

De sandwich is snel en makkelijk klaar te maken en makkelijk mee te nemen naar je werk. Doordat er twee eieren in zitten krijg je daarom ook eiwitten binnen en vitamine B12 welke goed zijn voor de baby als je zwanger bent. Eiwitten zijn nodig voor de baby om cellen te bouwen en vitamine B12 helpt om een huilbaby te voorkomen volgens recent onderzoek. Door tuinkers toe te voegen voeg je alvast wat groente toe aan je sandwich.

Dit helpt je om aan voldoende groente te komen vandaag. Tuinkers heeft goede eigenschappen voor vrouwen die zwanger zijn. Tuinkers bevat namelijk veel foliumzuur, vitamine C, calcium en kalium. Erg goed voor de ontwikkeling van de baby maar ook voor de vrouw tijdens en na de zwangerschap.

Daarnaast bevat tuinkers ook vitamine A wat erg belangrijk is voor de ontwikkeling van de ogen van de baby tijdens de zwangerschap. Vitamine A mag je gewoon eten tijdens de zwangerschap, sterker nog je hebt het nodig voor de ontwikkeling van je baby. Deze sandwich is dus niet alleen lekker maar ook erg goed voor de ontwikkeling van je baby wanneer je zwanger bent.

 

Wat heb je nodig voor een Tuinkers en Eiersalade Sandwich?

  • 2 Eieren
  • 1 Eetlepel mayonaise
  • Snufje paprikapoeder
  • Een beetje tuinkers
  • 2 volkoren boterhammen

 

Hoe maak je een Tuinkers en Eiersalade Sandwich?

  1. Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn, denk aan 10 minuten
  2. Prak de eieren in een kommetje en meng de mayonaise en paprikapoeder er doorheen
  3. Snij of knip de tuinkers van de voedingsbodem. Eet de wortels niet. Was vervolgens de staafjes en blaadjes van de tuinkers kort even in je hand of een zeef
  4. Smeer de eiersalade mix op een boterham en besprenkel met tuinkers
  5. Leg de tweede boterham er bovenop en je hebt een heerlijke boterham voor op je werk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief