Groene zwangerschap omelet
Een lekkere groene zwangerschap omelet. Het klinkt veelbelovend en dat is het ook. In dit gerecht zitten alvast heel veel groente die je nodig hebt voor de gehele dag. Als je dit als ontbijtje eet dan kan je er heel de dag tegen aan. De spinazieblaadjes geven extra energie omdat deze vol zitten met ijzer. Ook foliumzuur zit in spinazieblaadjes en dat is goed ter voorkoming van geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje.
Daarnaast zit spinazieblaadjes vol met vitamine C en calcium. Ook bevat spinazieblaadjes vitamine A, dit is goed voor de ontwikkeling van de ogen van de baby tijdens de zwangerschap. Spinazieblaadjes hebben dus heel veel goeds te bieden voor zwangere vrouwen, maar wat wel belangrijk is om te vermelden is dat spinazie absoluut niet voor een tweede keer opgewarmd mogen worden. Hierdoor kan nitriet vrijkomen, dit is gevaarlijk voor zwangere vrouwen.
Verse spinazieblaadjes zijn heel erg goed voor zwangere vrouwen. Een groene zwangerschap omelet is een heel goed ontbijt tijdens de zwangerschap.
Lees trouwens nog even welke kaassoorten je wel of niet kan eten nu je zwanger bent.
Wat heb je nodig voor een groene zwangerschap omelet?
- 3 eieren
- 1 paprika (ik had nog een groene liggen)
- Handje champignons
- Spinazieblaadjes
- Geraspte kaas
- Kaas plakjes
- 2 volkoren boterhammen
- Peper en zout
- Olijfolie
Hoe maak je een groene zwangerschap omelet?
- Was de champignons en snij ze in 4-en
- Was de paprika en snij hem in blokjes
- Was de spinazieblaadjes
- Klop de eieren los in een kommetje en voeg de geraspte kaas toe en een handje spinazieblaadjes
- Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak 1 minuutje de champignons en paprikablokjes aan
- Gooi daarna het ei-mengsel erbij en gooi er wat peper en zout over
- Na een paar minuten dien je de omelet om te gooien en aan de andere kant ook te bakken
- Als het ei aan beide kanten gebakken is dan is de groene zwangerschap omelet klaar om op te dienen