Toast avocado met ei

Een lekkere snack tussendoor is toast avocado met ei. Snel, lekker en werkelijk iedereen kan het maken. Daarnaast is dit makkelijke gerecht ook heel erg goed voor je tijdens de zwangerschap. In een ei zitten namelijk 12 vitamines en mineralen en daarnaast ook nog eens een heleboel eiwitten. Tijdens je zwangerschap heb je heel veel behoefte aan eiwitten, je bent namelijk een baby aan het bouwen in je buik en elke cel wordt gemaakt met eiwitten. Daarnaast zit er in eieren ook choline en choline is goed voor de groei van de baby, de hersenontwikkeling en werkt ter voorkoming van neurale buisdefecten.

Neurale buisdefecten kunnen leiden tot bijvoorbeeld een open ruggetje. Eieren zijn dus erg goede voeding tijdens de zwangerschap, met een beetje avocado en toast heb je een snelle en makkelijke snack. Eet smakelijk!

 

Wat heb je nodig voor Toast avocado met ei?

  • 1 Boterham
  • 1 Avocado
  • 1 Ei
  • Peper en zeezout
  • Olijfolie

 

 

Hoe bereid je Toast avocado met ei?

  1. Kook een hardgekookt ei
  2. Bak de boterham aan beide kanten in een koekenpan met olijfolie totdat die lekker knapperig is
  3. Schil de avocado en pel het hardgekookte ei
  4. Pureer de avocado en de ei gezamenlijk in een kommetje
  5. Breng op smaak door peper en zeezout toe te voegen
  6. Smeer het mengsel op de knapperige boterham en eet smakelijk