Paddenstoelen & Groente Pasta

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je extra vitamine D binnenkrijgt. Een van de weinige groenten waarin vitamine D zit zijn champignons. Daarnaast zit er in champignons ook foliumzuur en folaat. Van foliumzuur is het goed bekend dat dit de kans op een open ruggetje of andere geboorteafwijkingen verkleint. Daarnaast helpt het bij de aanleg van het zenuwstelsel. Folaat draagt bij aan de groei van de baarmoeder en is daarom ook belangrijk voor zwangere vrouwen. Kortom, champignons zijn een belangrijk ingrediƫnt voor zwangere vrouwen.

 

Wat heb je nodig voor Paddenstoelen & Groente Pasta?

  • 400 gram Tagliatelle
  • 500 gram gemengde paddenstoelen (champignons, portobello’s, kastanjechampignons, oesterzwammen)
  • 250 gram peultjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Hoe bereid je Paddenstoelen & Groente Pasta?

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar
  2. Maak de peultjes schoon en kook ze in 7 minuten beetgaar
  3. Snij de paddenstoelen in stukjes
  4. Snij de ui in kleine blokjes
  5. Pers de knoflook
  6. Verwijder uit de rode chilipeper de zaadlijst en snij de chilipeper in dunne ringetjes
  7. Snij de peultjes na het koken in de lengte doormidden
  8. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. Verwarm een wok met de olijfolie en bak daarin de chilipeper, knoflook en ui even aan
  10. Voeg in de wok de paddenstoelen toe en roerbak deze op hoog vuur 3 minuten
  11. Voeg de sperziebonen, peultjes, tagliatelle, sojasaus en de sesamzaadjes toe aan de wok en verwarm het geheel al roerende voor nog eens 5 minuten
  12. Serveer de pasta

Optioneel toevoegen aan Paddenstoelen & Groente Pasta?

De Paddenstoelen & Groente Pasta is goed op smaak te brengen met zwarte peper.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief